Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέες συγκρούσεις στη Συρία – 15 νεκροί

Νέες συγκρούσεις στη Συρία – 15 νεκροί

Οι ταραχές ξέσπασαν σε πολλαπλές διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος και της Μόσχας σε όλη τη χώρα.

Δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο διαδηλωτές, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσεων, καθώς η εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ μπαίνει στον 16ο μήνα της, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην περιοχή της Ντεράα, λίκνο της εξέγερσης στα νότια της χώρας, οκτώ άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη ρουκέτας μπροστά από τέμενος στην πόλη Μπόσρα αλ Σαμ.

Όπως κάθε Παρασκευή, από την έναρξη της εξέγερσης κι επί 15 μήνες, οι αντικαθεστωτικοί οπαδοί καλούν σε μαζικές διαδηλώσεις , σήμερα υπό το σύνθημα «πάντοτε πρώτοι για δυναμικές κινητοποιήσεις», για να υποδηλώσουν πως η εξέγερση δεν έχει απολέσει τίποτε από την αρχική της ορμή.

Δύο διαδηλωτές βρήκαν τον θάνατο στην πόλη Χαλέπι, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ στην ίδια επαρχία άλλος ένας άμαχος σκοτώθηκε στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων, μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων που προσπαθούσαν να ανακαταλάβουν την πόλη Αντάν.

Δεκάδες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις περιοχές Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά) και στη Δαμασκό. Στην πρωτεύουσα ένας άμαχος βρήκε τον θάνατο από πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη Χαράστα, ενώ εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο προάστιο Μιντάν στη Δαμασκό, τονίζει το Παρατηρητήριο.

Στην Χομς, ένας άμαχος έχασε τη ζωή του στο προάστιο Τζούρετ αλ Σίγια.

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις, ανέβασαν στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που εμφανίζουν διαδηλώσεις κατά της Ρωσίας, αμετακίνητου συμμάχου του καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. «Θάνατος στη Ρωσία», έγραφε ένα σύνθημα σε επιγραφή που ανέμιζαν οι διαδηλωτές στο Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), ενώ εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές κατήγγειλαν στη Χάμα (κέντρο) την υποστήριξη που προσφέρει αφειδώς η Μόσχα στο καθεστώς της Δαμασκού.

Διαβάστε

Δολοφονίες, εκτελέσεις, λεηλασίες, βασανιστήρια… η καθημερινότητα της Συρίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε