Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέες συγκρούσεις στην Πλατεία Ταχρίρ

REUTERS
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών-κυρίως νεαρούς- που είχαν συγκεντρωθεί στη διάρκεια της νύχτας στην πλατεία Ταχρίρ του κεντρικού Καϊρου. Κάποιοι από αυτούς πετούσαν πέτρες ζητώντας την πιο γρήγορη διεξαγωγή της δίκης πρώην ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων.
 
Αργά χθες Τρίτη σημειώθηκαν συγκρούσεις σε γειτονική περιοχή της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη των οικογενειών ορισμένων από τα 840 θύματα και πλέον της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο για να τιμήσουν τους νεκρούς τους.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών επέρριψε την ευθύνη για τα επεισόδια σε μία ομάδα που επιχείρησε να σαμποτάρει την διοργάνωση. Ήταν η πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που σημειώνονται βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ, η οποία υπήρξε επίκεντρο της εξέγερσης πριν από μερικούς μήνες.
 
Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν τους διαδηλωτές να φθάσουν στο υπουργείο. Το πλήρωμα των ασθενοφόρων παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που εμφάνισαν προβλήματα από την εισπνοή των αερίων από τα δακρυγόνα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε