Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νέες συγκρούσεις στην Υεμένη με 5 νεκρούς

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων τέσσερις στρατιωτικοί, σε συγκρούσεις με μια φυλή, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις στρατιωτικοί, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε μονάδα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς -το σώμα του στρατού του οποίου ηγείται ο γιος του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ- και ένοπλους άνδρες μιας φυλής στην επαρχία Λατζ, στη νότια Υεμένη, ανακοίνωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Λάμπους, ενός ορεινού χωριού της επαρχίας Λατζ, όπου έξι στρατιωτικοί και ένοπλοι άνδρες είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενες συγκρούσεις την περασμένη Πέμπτη.

Στις νέες συμπλοκές που ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλους άνδρες του Λάμπους και μια μονάδα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη της πρώτης και ένας ένοπλος άνδρας, προσέθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αιτία των συγκρούσεων αυτών είναι η άρνηση του στρατού να μεταφέρει το στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε βουνό κοντά στα χωριά της περιοχής, την οποία θεώρησαν πρόκληση οι κάτοικοι των χωριών, σύμφωνα με πηγές των φυλών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε