Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Νέες συγκρούσεις στην Υεμένη τερματίζουν την εκεχειρία

REUTERS
Τερματίστηκε η εκεχειρία ανάμεσα στις αρχές ασφαλείας και τους υποστηρικτές του φυλάρχου Σάντεκ αλ Άχμαρ.
Οι αρχές ασφαλείας της Υεμένης και οι υποστηρικτές του φυλάρχου της ισχυρής φυλής Χάσεντ, Σάντεκ αλ Άχμαρ, αντάλλαξαν πυρά χθες το βράδυ, τερματίζοντας έτσι την εκεχειρία, την οποία ανακοίνωσαν το Σάββατο, σύμφωνα με κατοίκους.
 
Με την εκεχειρία είχαν τερματιστεί οι πολυήμερες συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη φυλών της Υεμένης και τις αρχές ασφαλείας που είναι πιστές στον πρόεδρο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.
 
Η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές του αλ Άχμαρ αλληλοκατηγορούνται ότι παραβίασαν την εκεχειρία και οδήγησαν την χώρα πιο κοντά στον εμφύλιο πόλεμο.
 
“Η συμφωνία για εκεχειρία έληξε,” είπε στο Ρόιτερς κυβερνητικός αξιωματούχος ερωτηθείς για το αν η ολονύχτια ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο πλευρών τερμάτισε την εύθραυστη εκεχειρία.
 
Οι ένοπλοι που πρόσκεινται στον αλ Άχμαρ ανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή Χασάμπα της πρωτεύουσας Σαναά, όπου σημειώθηκαν και τα περισσότερα επεισόδια.
 
Τα βίαια επεισόδια ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι πιστές στον Σάλεχ και σε μέλη της φυλής Χάσεντ είναι τα πλέον αιματηρά από τον Ιανουάριο που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας και προκλήθηκαν από την άρνηση του Σάλεχ να υπογράψει συμφωνία για την μεταβίβαση της εξουσίας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε