Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέες συγκρούσεις στο Νταρφούρ

Νέες συγκρούσεις στο Νταρφούρ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.02.2010 | 19:48
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2010 | 19:48

Η ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψαν οι αντάρτες με τον πρόεδρο του Σουδάν, Ομάρ αλ Μπασίρ δεν ήταν αρκετή θα τερματίσει τις συγκρούσεις στο Νταρφούρ.

Στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Σουδάν ξέσπασαν νέες συγκρούσεις λίγες μόνον ώρες μετά την ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψαν ο αλ Μπασίρ με τον ηγέτη του Κινήματος για Δικαιοσύνη και Ισότητα, Χαλίλ Ιμπραχίμ, την περασμένη Τρίτη. Η υπογραφή της συμφωνίας είχε αναθερμάνει τις ελπίδες για οριστική διευθέτηση της κρίσης στο Νταρφούρ.

Αποδείχθηκε όμως ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Ο Γάλλοι Γιατροί του Κόσμου ανέστειλαν υποχρεωτικά τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή της Φέινα λόγω σφοδρών συγκρούσεων. «Η πόλη Ντεριμπάτ με 50.000 κατοίκους δέχθηκε επίθεση χθες (Τετάρτη) με αποτέλεσμα να προκληθεί μία μαζική φυγή των κατοίκων και να φθάσουν τους 100.000αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη περιοχή», αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα των Γιατρών του Κόσμου. 

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η κυβέρνηση επιτέθηκε σε θέσεις του Σουδανικού Απελευθερωτικού Στρατού που δεν υπέγραψε την ειρηνευτική συμφωνία. Κατά το παρελθόν πολλές συμφωνίες για κατάπαυση του πυρός κατέρρευσαν. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι από τις συγκρούσεις στο Νταρφούρ έχουν χάσει τη ζωή τους 300.000 άτομα και περίπου 2,7 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Από την άλλη, το Χαρτούμ εκτιμά ότι οι νεκροί ανέρχονται μόλις στις 10.000.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο