Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέες ταραχές στην Αίγυπτο – Νεκροί διαδηλωτές

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, όταν ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών, αναφέρει στον ιστότοπό της η κρατική εφημερίδα Al Ahram.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας αστυνομικοί έκαναν επίσης χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Συγκρούσεις ξέσπασαν παράλληλα στο κέντρο του Καΐρου ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έρριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να προχωρήσουν προς τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες, διευκρίνισαν οι ίδιοι.

Νωρίτερα πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν πάρει τον έλεγχο της πλατείας Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, έπειτα από βίαιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας με τις δυνάμεις ασφαλείας, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

Οι διαδηλωτές φρουρούσαν τις εισόδους στην πλατεία, από την οποία είχαν αναγκαστεί να αποσυρθούν οι δυνάμεις ασφαλείας μετά τις βίαιες συμπλοκές κατά τις οποίες χρησιμοποίησαν κατά των διαδηλωτών, σύμφωνα με μαρτυρίες, δακρυγόνα, σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό και τουφέκια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε