Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Νέες βίαιες συγκρούσεις στη Δαμασκό

Νέες βίαιες συγκρούσεις στη Δαμασκό

Αντάρτες και στρατός συγκρούονται στις νότιες συνοικίες της Δαμασκού. Ο στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις για να επιτεθεί στην περιοχή της Νταράγια, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστές.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγκρούσεις σημειώθηκαν στο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ, στη νότια Δαμασκό όπου οι αντάρτες μάχονται ενάντια σε στρατιώτες και ενόπλους παλαιστινίους που πρόσκεινται στο καθεστώς.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι δυο βόμβες εξερράγησαν τη νύχτα στη συνοικία Καντάμ της νότιας Δαμασκού, ενώ πολλές ρουκέτες έπεσαν στις συνοικίες Γιαρμούκ και Μπαρζέ.

Στη νοτιοδυτική περιφέρεια της πρωτεύουσας, ο στρατός, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συγκεντρώνει νέες ενισχύσεις στη Νταράγια.
“Για 28η συνεχή ημέρα, οι δυνάμεις του ‘Ασαντ προσπαθούν να μπουν στην πόλη”, τονίζουν μαχητές στη Νταράγια, σύμφωνα με τους οποίους, τοπικές ταξιαρχίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχουν απωθήσει τις επιθέσεις των στρατιωτών σε πολλά μέτωπα.

Η Νταράγια, την οποία βομβαρδίζει το πυροβολικό, “είναι αποκομμένη εδώ και 37 ημέρες από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και επικοινωνίες”, δηλώνουν ακτιβιστές, σύμφωνα με τους οποίους στην περιοχή υπάρχει έλλειψη καυσίμων, κυρίως για τη θέρμανση.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης στο Χαλέπι και στην επαρχία Ντεράα.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 92 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σ’ ολόκληρη τη Συρία, εκ των οποίων οι 30 στη Δαμασκό και την περιφέρειά της.

Διαβάστε

Συγκλονιστικό video: Σύρος αντάρτης ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει τραυματισμένη γυναίκα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε