Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέες υποσχέσεις Άσαντ για γενική αμνηστία – Συγκρούσεις διαδηλωτών με 3 νεκρούς

ΦΩΤΟ REUTERS

Γενική αμνηστία για εγκλήματα που διαπράχθηκαν μέχρι και τις 20 Ιουνίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Συρίας, αλλά η βίαια και το αίμα δε σταματούν.

Σε μια ακόμη προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να Σταματήσεις οι διαδηλώσεις εναντίον του, ο Μπασάρ αλ Άσαντ προσφέρει αμνηστία για όλα τα εγκλήματα που έχουν γίνει, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Είχε προηγηθεί μια παρόμοια απόφαση του Σύρου προέδρου, πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά το κίνημα που ζητά την αποχώρησή του από την εξουσία δεν κατεστάλη.

Παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις, οι αιματηρές συγκρούσεις συνεχίζονται. Και αυτή τη φορά ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο απολογισμός των συγκρούσεων που σημειώθηκαν την Τρίτη είναι τρεις νεκροί.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν μετά τις πορείες που είχαν διοργανωθεί από τις αρχές σε διάφορες συριακές πόλεις σε υποστήριξη του Άσαντ. Ακτιβιστές δήλωσαν ότι οι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας όταν αυτές επενέβησαν για να υποστηρίξουν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία υπέρ του Άσαντ στις πόλεις Χομς και στην πόλη Μαγιαντίν στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Στο μεταξύ, πυρά ελαφρών όπλων και εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα από τη συριακή πλευρά των τουρκοσυριακών συνόρων, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Σύροι που θέλουν να ξεφύγουν από τη βία, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα πυρά δείχνουν να προέρχονται από την κορυφή λόφου που επιβλέπει τη μεθοριακή γραμμή, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από αυτήν.

Χιλιάδες Σύροι έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Τουρκία, κοντά στο τουρκικό χωριό Γκιουβετσί, καθώς διστάζουν να περάσουν στην Τουρκία φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους. Όπως λένε, οι τουρκικές αρχές τους έχουν διαβεβαιώσει ότι θα μπορούν να περάσουν τα σύνορα σε περίπτωση κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ψεύτης, ψεύτης» το σύνθημα-«απάντηση» στο διάγγελμα Άσαντ

Σύντομα αρχίζει ο διάλογος στη Συρία δήλωσε ο Αλ Άσαντ

Συρία: 70.000 άνθρωποι στις κηδείες των δύο διαδηλωτών

Κι άλλη ματωμένη Παρασκευή Συρία – 16 νεκροί σε νέες διαδηλώσεις

Κύμα προσφύγων από την Συρία

Σκοτώνει χωρίς έλεος ο συριακός στρατός – Τσακώνονται μεταξύ τους οι στρατιωτικοί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε