Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νεκροί 10 ανθρακωρύχοι στην Κίνα

Νεκροί 10 ανθρακωρύχοι στην Κίνα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.09.2011 | 21:15
Πρώτη δημοσίευση: 03.09.2011 | 21:13

Τα πτώματα δέκα ανθρακωρύχων ανασύρθηκαν από ένα πλημμυρισμένο ορυχείο στο Σιτσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, ενώ δύο άλλοι άντρες εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τη γη, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Οι σήραγγες του ορυχείου κατακλύστηκαν από τα νερά την περασμένη Δευτέρα, ενώ 30 ανθρακωρύχοι εργάζονταν εκεί.

Δεκαοκτώ από αυτούς μπόρεσαν να γλιτώσουν και οι διασώστες προσπαθούσαν σήμερα να φτάσουν τους δύο ανθρακωρύχους που παραμένουν παγιδευμένοι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Ο ιδιοκτήτης του ανθρακωρυχείου και ο υπεύθυνος ασφαλείας του συνελήφθησαν, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο που επικαλείται το πρακτορείο. Πρόκειται για το τελευταίο χρονολογικά θανατηφόρο δυστύχημα που πλήττει τα ορυχεία της Κίνας, ένας τομέας που τακτικά θρηνεί θύματα από καταστροφές. . Τα κινεζικά ανθρακωρυχεία, τα πλέον "θανατηφόρα" στον κόσμο, έχουν γίνει θέατρο μιας σειράς ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια, ενώ η ζήτηση ενέργειας αυξάνεται θεαματικά.

Περίπου 2.433 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους πέρυσι σε ανθρακωρυχεία στην Κίνα, κατά μέσο όρο περισσότερα από έξι θανατηφόρα δυστυχήματα την ημέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο