Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νεκροί 4 αστυνομικοί στο Αφγανιστάν

Νεκροί 4 αστυνομικοί στο Αφγανιστάν

Τέσσερις Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν αργά χθες από πυρά συναδέλφων τους στο νότιο τμήμα της χώρας, σε ένα ακόμη επεισόδιο εκ των έσω επίθεσης με την εμπλοκή ανδρών που φορούν στολές των αφγανικών δυνάμεων, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Γκρεσκ, στην ασταθή επαρχία Χελμάντ, θέατρο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα των δολοφονιών δύο Βρετανών στρατιωτών από έναν άνδρα που είχε διεισδύσει στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τουργιαλάι, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, όλοι νεοσύλλεκτοι, έγιναν στόχος πυρών από πέντε συναδέλφους τους οι οποίοι στη συνέχεια διέφυγαν, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Χελμάντ Άμπντουλ Νάμπι Ελχάμ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές και πρόσθεσε ότι διεξάγεται εξονυχιστική έρευνα για την υπόθεση προκειμένου να διασαφηνιστεί εάν οι δύο ομάδες των αστυνομικών είχαν διαφορές από το παρελθόν ή εάν οι δράστες ήταν κατάσκοποι των Ταλιμπάν που είχαν διεισδύσει στην αστυνομία.

Από τις αρχές της χρονιάς σχεδόν 60 στρατιώτες του NATO έχουν σκοτωθεί από άνδρες που φορούσαν στολές των αφγανικών δυνάμεων–φαινόμενο δίχως προηγούμενο που προκάλεσε έντονες τριβές ανάμεσα στις ξένες δυνάμεις και τους συνεργάτες τους στη χώρα και πονοκέφαλο στα ανώτατα κλιμάκια της συμμαχίας. Το NATO αποδίδει ένα μέρος των «πυρών εκ των έσω» σε αντάρτες που έχουν διεισδύσει στις αφγανικές δυνάμεις.

Οι Ταλιμπάν επιτίθενται συχνά στις αφγανικές δυνάμεις που συνεργάζονται με τα δυτικά στρατεύματα με την ελπίδα μεταξύ άλλων ότι θα αποθαρρύνουν τους δυνητικούς νεοσύλλεκτους από το να ενταχθούν στο στρατό και στην αστυνομία του Αφγανιστάν, που θα αναλάβουν την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας μετά το τέλος της μάχιμης αποστολής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, στα τέλη του 2014.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε