Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Νεκροί 5 ανθρακωρύχοι στη Ρουμανία

Νεκροί 5 ανθρακωρύχοι στη Ρουμανία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2011 | 23:58
Πρώτη δημοσίευση: 05.02.2011 | 23:42

Κατέρρευσε αιφνιδιαστικά μία στοά του ορυχείου, σε βάθος περίπου 400 μέτρων, όπου βρίσκονταν οι εργάτες.

Ενας μηχανικός και τέσσερις ηλεκτρολόγοι, που απασχολούνταν σε ένα ανθρακωρυχείο στη νοτιοδυτική Ρουμανία, βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο του εθνικού σωματείου των ανθρακωρύχων, Οάνα Στοϊκούτα.

Ξαφνικά κατέρρευσε μία στοά σε βάθος περίπου 400 μέτρων, όπου βρίσκονταν οι εργάτες. Στο συγκεκριμένο ανθρακωρυχείο, λόγω του σαββατοκύριακου, δεν δούλευε κανένας άλλος εργάτης, απο τους περίπου 800 που απασχολούνται.

Το ορυχείο λειτουργεί κοντά στην πόλη Ουρικάνι, στην κοιλάδα του Ζίου, κι ο δήμαρχός της Νταν Μπουχέσκου, αναφερόμενος στην απώλεια πέντε ανθρώπων έκανε λόγο από την πλευρά του για "τραγωδία".

Στη νοτιοδυτική Ρουμανία, λειτουργεί μεγάλος αριθμός ορυχείων. Στην ίδια κοιλάδα, τον Νοέμβριο 2008 έγιναν δύο διαδοχικές εκρήξεις στο ορυχείο στην Πετρίλα και σκοτώθηκαν 13 εργάτες ορυχείου. Για την πληρότητα των μέτρων ασφάλειας στα ορυχεία της περιοχής αυτής γίνεται συχνά, τελευταία, δημόσιος διάλογος.

Ενδεικτικό είναι ότι, ενώ εργάζονταν τα συνεργεία διάσωσης στο ανθρακωρυχείο, όπου πέντε άνθρωποι μόλις είχαν σκοτωθεί, προκλήθηκε μία δυνατή έκρηξη, από την οποία ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα επιπλέον θύμα...
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook