Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νεκροί δυο συμμετέχοντες στις επιχειρήσεις της BP

Νεκροί δυο συμμετέχοντες στις επιχειρήσεις της BP
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.06.2010 | 20:46
Πρώτη δημοσίευση: 23.06.2010 | 19:57

Δυο από τους συμμετέχοντες στις επιχειρήσεις της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού έχασαν τη ζωή τους, ένας σε δυστύχημα στην πισίνα και ο άλλος ενώ κατευθυνόταν στην περιοχή.

Τα τραγικά περιστατικά ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, ναύαρχος Θαντ Άλεν. Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το θάνατο το δεύτερου εργαζόμενου, την ώρα που βρισκόταν σε πλοίο το οποίο κατευθυνόταν προς την περιοχή της απορρύπανσης της πετρελαιοκηλίδας.

Στο μεταξύ, ο μηχανισμός που επέτρεπε τη μερική άντληση του πετρελαίου που διαρρέει στον Κόλπο του Μεξικού αφαιρέθηκε, αφήνοντας το αργό να βγαίνει στην θάλασσα με κανονικό ρυθμό. Αιτία ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε και παρατηρήθηκε ένα είδος διαρροής αερίου.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Άλεν το πρόβλημα προήλθε από μία τηλεκατευθυνόμενη μηχανή που έπληξε έναν από τους αγωγούς του μηχανισμού άντλησης. Ο μηχανισμός επιθεωρήθηκε και αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Η BP άλλαξε «αφεντικό» στην επιχείρηση καθαρισμού


Ο Τόνι Χέιγουορντ απέτυχε και η BP αποφάσισε να τον αντικαταστήσει, τοποθετώντας στην ηγεσία των επιχειρήσεων καθαρισμού στον Κόλπο του Μεξικού τον Ρόμπερτ Ντάντλεϊ. 

Ο Ντάντλεϊ ορίστηκε με άμεση ισχύ πρόεδρος-γενικός διευθυντής της επιχείρησης αποκατάστασης των ακτών του Κόλπου το Μεξικού, μία υπηρεσία που έχει δημιουργήσει η BP για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.

Στόχος του να φροντίσει ώστε η BP να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει τους κατοίκους των ακτών του Κόλπου του Μεξικού και θα συνεχίσει τις προσπάθειες αποκατάστασης του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Το μέγα ζήτημα που έχει προκύψει με την BP πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν το Σαββατοκύριακο στον Καναδά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι προς το συμφέρον όλων μας αυτή η εταιρεία να είναι δυνατή και ασφαλής», δήλωσε ο Κάμερον στο βρετανικό κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι η BP προσφέρει εργασία σε περισσότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ, παρά στη Βρετανία και ότι έχει πολλούς αμερικανούς μετόχους.

«Η ίδια η BP θέλει να πληρώσει για την άντληση του πετρελαίου. Θέλει να σταματήσει η διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού. Αλλά εμείς θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα παραμείνει μία δυνατή και σταθερή εταιρεία για δικό μας όφελος, αλλά και προς όφελος των ΗΠΑ», πρόσθεσε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο