Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Νεκροί και αγνοούμενοι ακτιβιστές στη Συρία

Επτά ακτιβιστές σκοτώθηκαν και δύο αγνοούνται στην πόλη Χομς.

Επτά Σύροι ακτιβιστές που συνεργάζονταν με τη διεθνή οργάνωση αλληλεγγύης Avaaz, εκτελέστηκαν στη Χομς, και άλλοι δύο, μεταξύ των οποίων και ένας ξένος, αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η ομάδα, που αποτελείτο από εννέα άτομα (οκτώ Σύροι ακτιβιστές και ένας αλλοδαπός νοσοκόμος) είχε αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης με τα πόδια από ένα χωριό κοντά στη Χομς με προορισμό τη συνοικία Μπάμπα Αμρ. “Μετέφεραν φάρμακα και μια αναπνευστική συσκευή”, είπε ο διευθυντής της Avaaz Άλεξ Ρέντον.

Η οργάνωση έχασε την επαφή με τα μέλη της. Λίγο αργότερα ένα μέλος του δικτύου “βρήκε επτά από αυτούς νεκρούς, με τραύματα από σφαίρες και τα χέρια δεμένα πίσω στην πλάτη (…) στην είσοδο του Μπάμπα Αμρ”, πρόσθεσε ο Ρέντον.

Σύμφωνα με τον Ρέντον, η αναπνευστική συσκευή χάθηκε ενώ τα φάρμακα είχαν σκορπιστεί στο δρόμο. Οι ακτιβιστές ήταν ηλικίας από 16 έως 24 ετών. Δεν αποκάλυψε το όνομα ή την εθνικότητα του ξένου νοσοκόμου, διαβεβαιώνοντας όμως ότι έχει ενημερωθεί η πρεσβεία της χώρας του.

“Επρόκειτο για πολίτες, για φιλάνθρωπους εθελοντές”, τόνισε ο Ρέντον.

Η Avaaz οργανώνει και εξοπλίζει Σύρους εθελοντές να δίνουν πρώτες βοήθειες και να παρέχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Φέρεται να έχει στο δίκτυό της 200 άτομα, ωστόσο πολλοί έχουν συλληφθεί ή σκοτωθεί.

Διαβάστε

Συρία: Η έκκληση της τραυματισμένης Γαλλίδας δημοσιογράφου για βοήθεια – ΒΙΝΤΕΟ

Συρία: Εκτέλεσαν 13 μέλη οικογένειας – 46 οι νεκροί μόνο σήμερα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε