Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη στο Πακιστάν

REUTERS
Δύο νεκροί και μέχρι οκτώ τραυματίες από την έκρηξη μπροστά από την κεντρική πύλη δικαστικού κτιρίου στην Νοουσέχρα.
 

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και αρκετοί οι τραυματίες από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην κεντρική πύλη εισόδου δικαστικού κτιρίου στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Νοουσέχρα, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πεσαουάρ.
 
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι νεκροί είναι μία αστυνομικός και ένας πολίτης και ότι οι τραυματίες είναι οκτώ, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο γιατρό στο νοσοκομείο της Νοουσέχρα, μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι δύο αστυνομικοί και οι τραυματίες είναι έξι, δύο εξ αυτών αστυνομικοί.
 
Ο τηλεοπτικός σταθμός Geo επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τους οποίους η βόμβα εξερράγη όταν η αστυνομικός επιχείρησε να πραγματοποιήσει σωματικό έλεγχο σε μία γυναίκα ντυμένη με μπούρκα, στην κεντρική πύλη εισόδου του δικαστικού κτιρίου.
 
Δεν είναι ωστόσο σαφές αν η γυναίκα ήταν καμικάζι ή η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο όχημα.
 
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ωστόσο σημειώθηκε οκτώ ημέρες μετά την αμερικανική επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν στο βόρειο Πακιστάν.
 
Οι ταλιμπάν του Πακιστάν μετά τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν αντίποινα εντατικοποιώντας τις επιθέσεις τους με στόχους κυβερνητικά κτίρια, τις υπηρεσίες ασφαλείας καθώς και στόχους αμερικανικών συμφερόντων.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε