Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νεκροί και τραυματίες απο ισραηλινά πυρά

13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στη διάρκεια διαδηλώσεων Σύρων και Παλαιστινίων για την επέτειο της “Νάκσα”.

Δεκατρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 225 τραυματίστηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού εναντίον σύρων και παλαιστίνιων διαδηλωτών που προσπαθούσαν να περάσουν τη γραμμή εκεχειρίας μεταξύ Συρίας και Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν. Αυτός είναι ο τελευταίος επίσημος απολογισμός της Συρίας ενώ από ισραηλινής πλευράς, δεν δίνεται μέχρις ώρας ένας απολογισμός γιά τα γεγονότα αυτά. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου χαρακτήρισε τους διαδηλωτές “ριζοσπαστικά στοιχεία, που επιδιώκουν τις προκλήσεις”.

Εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι διαδήλωναν για την 44η επέτειο της “Νάκσα” της ήττας των αραβικών δυνάμεων από το Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, προσπάθησαν να περάσουν με τη βία στα υψίπεδα του Γκολάν.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα, που απεικονίζουν πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες να διέρχονται από ένα δασωμένο πέρασμα, κατευθυνόμενοι προς την ελεγχόμενη απ’ τους Ισραηλινούς περιοχή στα Υψώματα του Γκολάν.

 Εδειξε, επίσης, ισραηλινούς ‘ελεύθερους σκοπευτές’ ξαπλωμένους μπρούμυτα, να είναι τοποθετημένοι σε διάφορες φυσικές επάλξεις στην περιοχή αυτή, έτοιμοι να ανοίξουν πυρ…

 Το ισραηλινό γενικό επιτελείο ανέφερε ότι οι σκοπευτές αυτοί είχαν λάβει εντολή, να μην πυροβολούν τους διαδηλωτές, παρά μόνον εάν αυτοί περνούσαν στην περιοχή, που ελέγχει το Ισραήλ. Εναν κίνδυνο, γιά τον οποίο οι διαδηλωτές προειδοποιούνταν από τις διά μεγαφώνων οδηγίες των Ισραηλινών στρατιωτικών, που δίνονταν στην αραβική γλώσσα.

Ο Αλι Κανάαν, ένας γιατρός που βρισκόταν στην πόλη Κουνέιτρα, έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sana ονόματα νεκρών και δήλωσε ότι όλοι είχαν “χτυπηθεί από σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος”.

Διαβάστε επίσης
Ισραηλινοί διαδήλωσαν υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε