Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκροί και τραυματίες σε σκληρές μάχες στη Μιζράτα

Εννέα νεκροί και 51 τραυματίες στις μάχες που έγιναν σήμερα στην περιοχή της Μιζράτα, σύμφωνα με πηγές της εξέγερσης.

Εννέα άνθρωποι, εξεγερμένοι και άμαχοι, σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν στις σκληρές μάχες που έγιναν σήμερα ανάμεσα στα στρατεύματα του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι και των δυνάμεων των εξεγερμένων στην περιοχή της Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη, σύμφωνα με πηγές της εξέγερσης.

Οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις βομβάρδισαν με βαρύ πυροβολικό τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, την περιοχή της Νταφνιέχ, στη δυτική είσοδο του θύλακα της Μιζουράτα που ελέγχεται από τους εξεγερμένους οι οποίοι απήντησαν, αναφέρουν οι πηγές σε ανακοίνωσή τους που εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο βομβαρδισμός και οι μάχες “στοίχισαν τη ζωή σε εννέα άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 51, ανταρτών και αμάχων. Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση”, πρόσθεσαν.

Στο μεταξύ ο λίβυος υπουργός Εξωτερικών Αμπντελάτι αλ Ομπέιντι δήλωσε σήμερα ότι το καθεστώς είναι “έτοιμο για ειρήνη και για πόλεμο” και ότι δεν θα εγκαταλείψει τον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.

“Έχουμε δηλώσει την επιθυμία μας για ειρήνη στη Λιβύη από την αρχή. Κανείς δεν άκουσε. Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, είμαστε εδώ: στη γη μας ενωμένοι, μαζί με τον ηγέτη μας (Καντάφι). Είμαστε έτοιμοι για την ειρήνη και έτοιμοι να πολεμήσουμε για την ελευθερία και την τιμή μας”, είπε. Ο υπουργός, ο οποίος διάβασε μια ανακοίνωση στους ανταποκριτές ξένου τύπου στην Τρίπολη, καταδίκασε, επίσης, την “αδικαιολόγητη” αεροπορική επιδρομή κατά μιας κατοικημένης περιοχής, που προκάλεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, εννέα νεκρούς-άμαχους ανάμεσά τους και δύο παιδιά-και 18 τραυματίες, σύμφωνα με το καθεστώς.

Εκτίμησε επίσης ότι οι “εσκεμμένοι βομβαρδισμοί” των κατοικημένων περιοχών είναι “μια άμεση έκκληση προς όλους τους ελεύθερους λαούς του κόσμου και σε όλους τους μουσουλμάνους να ξεκινήσουν ένα παγκόσμιο τζιχάντ εναντίον της καταπιεστικής και εγκληματικής Δύσης, ώστε να μην επιτραπεί σε εγκληματικές οργανώσεις όπως το ΝΑΤΟ να αποφασίζουν για το μέλλον των ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε