Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νεκρός 32χρονος Παλαιστίνιος – Τον πυροβόλησαν στο στήθος επειδή έριχνε πέτρες

Νεκρός 32χρονος Παλαιστίνιος – Τον πυροβόλησαν στο στήθος επειδή έριχνε πέτρες

Εναν 32χρονο Παλαιστίνιο σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατα τη διάρκεια συγκρούσεων τα ξημερώματα στο χωριό Χουσάν στη Δυτική Όχθη, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ο νεκρός παλαιστίνιος είναι ο 32χρονος Μαχμούντ αλ-Χαμαμρά που πυροβολήθηκε στο στήθος, ενώ έριχνε πέτρες εναντίον των Ισραηλινών.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν είχε χρόνο να σχολιάσει το περιστατικό, αλλά θα το εξετάσει.

Οι συγκρούσεις αναφέρθηκαν μετά την έκκληση που απηύθυνε η Παλαιστινιακή ηγεσία, για μια συγκέντρωση στη Ραμάλα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή των αμερικανικών αεροπορικών πτήσεων προς το Ισραήλ, που έχουν ακυρωθεί εξ αιτίας των συγκρούσεων, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε 24ωρη απαγόρευση πτήσεων προς το Ισραήλ για τους αερομεταφορείς των Ηνωμένων Πολιτειών νωρίτερα την Τρίτη αφότου μια παλαιστινιακή ρουκέτα έπεσε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν έξω από το Τελ Αβίβ.

Πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει για το Τελ Αβίβ, για λόγους ασφαλείας, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών εταιρειών που ματαίωσαν τα δρομολόγιά τους προς το Ισραήλ.

Διαβάστε

Με παλαιστινιακό μαντήλι ο Τσίπρας στην πορεία για τη Γάζα (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Γάζα: Νεκροί έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους μια έγκυος και ένα παιδί – Πυρά σε γραφείο του Αλ-Τζαζίρα

Βενιζέλος: Υποστηρίζουμε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία στη Γάζα

Εκτέλεση εν ψυχρώ στη Γάζα – Θάνατος “on camera” από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε