Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νεκρός από το τσουνάμι 25χρονος στην Καλιφόρνια

Νεκρός και στις ΗΠΑ από το φονικό τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία. Πρόκειται για έναν 25χρονο Αμερικανό που μαζί με φίλους του τραβούσαν φωτογραφίες από το τσουνάμι σε ακτή της Καλιφόρνια. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία.

Ο νεαρός από την κομητεία Ντελ Νόρτε της Καλιφόρνια παρασύρθηκε από το κύμα κοντά στις εκβολές του ποταμού Κλάμαθ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε τέσσερις περιοχές στην Καλιφόρνια καθώς το τσουνάμι που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία έπληξε την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.  Η απόφαση του Μπράουν θα διευκολύνει την αποδέσμευση ομοσπονδιακών κεφαλαίων για την αποκατάσταση των ζημιών από τα σεισμικά κύματα στην Καλιφόρνια.

Το τσουνάμι προκάλεσε επίσης ζημιές στο Όρεγκον.Οι συνέπειες των κυμάτων απειλούν “τις κομητείες Δελ Νόρτε, Χούμπολντ, Σαν Ματέο και Σάντα Κρους”, ανέφερε ανακοινωθέν του γραφείου του κυβερνήτη Μπράουν.

Μια από τις χειρότερα πληγείσες κοινότητες είναι η Κρέσεντ Σίτι, 560 χλμ. βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, όπου τουλάχιστον 35 πλεούμενα καταστράφηκαν σε λιμάνι. Περίπου 7.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους πριν το πλήγμα του τσουνάμι.

Στην πόλη αυτή ένα τσουνάμι είχε στοιχίσει τη ζωή 11 ανθρώπων το 1964.

Διαβάστε περισσότερα στο Αφιέρωμα του Newsit για τον σεισμό στην Ιαπωνία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε