Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νεκρός εικονολήπτης στη Συρία

Νεκρός εικονολήπτης στη Συρία

Ένας εικονολήπτης του επίσημου τηλεοπτικού δικτύου της Συρίας αλ Ιχμπαρίγια σκοτώθηκε σήμερα στα ανατολικά της χώρας από τα πυρά «τρομοκρατών», όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διεύθυνση του σταθμού.

Ο εικονολήπτης Μοχάμαντ αλ Άσραμ «έγινε στόχος τρομοκρατών» στην Ντέιρ αλ Ζορ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο δημοσιογράφος μαγνητοσκοπούσε την ώρα που δέχθηκε δύο σφαίρες, μία εκ των οποίων τον χτύπησε στο στήθος και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Στα τέλη Ιουνίου τρεις δημοσιογράφοι και τέσσερις φρουροί είχαν σκοτωθεί από την επίθεση των εξεγερμένων εναντίον της έδρας του αλ Ιχμπαρίγια στη Δαμασκό.

Στο μεταξύ οι 48 Ιρανοί που απήχθησαν από τους σύρους εξεγερμένους στις αρχές Αυγούστου στην επαρχία της Δαμασκού «είναι καλά στην υγεία τους», όπως δήλωσε σήμερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Δόξα τω θεώ, είναι όλοι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο Σαλεχί όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες απειλές των σύρων ανταρτών ότι θα σκοτώσουν τους ομήρους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν είναι σε επικοινωνία «με το Κατάρ και την Τουρκία», που υποστηρίζουν τους εξεγερμένους, αλλά και με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί η απελευθέρωσή τους.

«Υπάρχει επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές, οι οποίες μεσολαβούν μεταξύ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) και του συριακού και ιρανικού καθεστώτος», είχε δηλώσει από την πλευρά του τη Δευτέρα ο Άχμεντ αλ Χάτιμπ εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΕΣΣ της Δαμασκού.

Όμως, «αν το συριακό καθεστώς δεν αφήσει ελεύθερες τις επόμενες ώρες τρία κορίτσια και δύο οικογένειες που συνελήφθησαν στην ανατολική Γούτα, η ομάδα που κρατά τους ομήρους ενδέχεται να θέσει τελεσίγραφο για την εκτέλεσή τους», είχε προσθέσει ο αλ Χάτιμπ.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αντάρτες είχαν και πάλι απειλήσει ότι θα εκτελέσουν τους ιρανούς ομήρους, αν ο συριακός στρατός δεν απομακρυνόταν μέσα σε 48 ώρες από την ανατολική Γούτα, που βρίσκεται δυτικά της Δαμασκού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε