Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νεκρός και τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη από την επίθεση καμικάζι

Νεκρός και τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη από την επίθεση καμικάζι

Η Κωνσταντινούπολη επλήγη και πάλι σήμερα από επίθεση καμικάζι, για την οποία δεν έχει ακόμη αναληφθεί η ευθυνη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν σοβαρά πολλοί άνθρωποι, ενώ έχουν ενταθεί οι μάχες ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και τους κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, τον Χουσεγίν Τσαπκίν, ένας καμικάζι, “ένας άνδρας 25 ετών”, ανατίναξε λίγο μετά τις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος αφού προηγουμένως έριξε χειροβομβίδα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της λαϊκής συνοικίας Σουλτανγκαζί, προπύργιο αυτονομιστικών κουρδικών και ακροαριστερών οργανώσεων.

Ένας αστυνομικός που βρισκόταν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος σκοτώθηκε. Τέσσερις άλλοι αστυνομικοί και τρεις πολίτες τραυματίσθηκαν, διευκρίνισε ο Τσαπκίν μιλώντας στους δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης.

Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως να αποδώσει αμέσως την ευθύνη στους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν ενταθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους κούρδους αντάρτες του PKK. Την περασμένη εβδομάδα πολλές χιλιάδες τούρκοι στρατιώτες με την υποστήριξη μαχητικών αεροπλάνων F16 εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στις ορεινές περιοχές της επαρχίας Σιρνάκ, που συνορεύει με το Ιράκ, ενώ οι βομβαρδισμοί της τουρκικής αεροπορίας έπληξαν τις τελευταίες ημέρες κουρδικές θέσεις στο ιρακινό έδαφος.

Διαβάστε επίσης:

“Στα όπλα” Κίνα-Ιαπωνία για τα πετρέλαια

Πέθανε από βασανιστήρια αστυνομικών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε