Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκρός ο Σεΐχης του Άμπου Ντάμπι – Βοήθησαν και έλληνες κομάντο στις έρευνες

ΦΩΤΟ REUTERS Το σημείο από το οποίο απογειώθηκε για τη μοιραία πτήση
ΦΩΤΟ REUTERS Το σημείο από το οποίο απογειώθηκε για τη μοιραία πτήση

Ο σεΐχης Άχμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχαγιάν είναι επίσης μέλος της οικογένειας που κυβερνάει το Αμπού Ντάμπι.

Βρέθηκε η σορός του διευθυντή της Αρχής Επενδύσεων του Αμπού Ντάμπι (ADIA) -ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως ανεξάρτητους οικονομικούς οργανισμούς- η οποία αναζητείτο μετά τη συντριβή του ανεμοπλάνου, στο οποίο επέβαινε, την Παρασκευή κοντά στο Ραμπάτ, στο Μαρόκο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Ο Σεϊχης του Άμπου Ντάμπι Αχμετ μπιν Ζαϊεντ Αλ Νταγιάν

Ο πιλότος του ανεμοπλάνου, ένας ισπανός πολίτης, ανασύρθηκε ζωντανός την Παρασκευή από τα συντρίμμια του ανεμοπλάνου και διακομίσθηκε σε κλινική του Ραμπάτ, όπου εξακολουθεί σήμερα να νοσηλεύεται.

Στις έρευνες συμμετείχαν και οκτώ κομάντο-διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέβησαν στην περιοχή ήδη από την Δευτέρα το βράδυ στο Ραμπάτ του Μαρόκο. Οι Έλληνες κομάντο έφυγαν χθες το βράδυ και σήμερα εντάχθηκαν στην πολυεθνική πλέον δύναμη που αναζητά τον αδελφό του ηγέτη του Άμπου Ντάμπι.

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο 41χρονος Αχμέτ μπιν Ζαϊέντ Αλ Νταγιάν και ο πιλότος του κατέπεσε πριν τρεις ημέρες σε λίμνη κοντά στο Ραμπάτ του Μαρόκο.

Ο σεϊχης βρίσκεται στην 27η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και άνθρωπος με παγκόσμια επιρροή σε οικονομικά θέματα. Τα χρήματα που διαχειρίζεται ο 41χρονος σεϊχης ετησίως είναι περίπου 800 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ποσό διπλάσιο από το ΑΕΠ της Ελλάδας.

Η Abu Dhabi Mar αναμένεται να αποκτήσει εκτός απροόπτου το 75% των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ το Abu Dhabi έχει εκδηλώσει ενδιαφέρων για πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε