Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη

Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη

Μετά από άγρια καταδίωξη για τη σύλληψή του, ο ψυχρός εκτελεστής του Κλίβελεντ έβαλε τέλος στη ζωή του.

“Μετά από σύντομη καταδίωξη, ο Stephens αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε”, ανέφερε σε μήνυμά της η αστυνομία. Ο Στιβ Στίβενς καταζητούνταν από τις αρχές για την αναίτια δολοφονία του Ρόμπερντ Γκόντγουιν Σίνιορ, την Κυριακή, στο Κλίβελεντ του Οχάιο.

Είχε διαφύγει με το αυτοκίνητό του και ανάρτησε το βίντεο του φόνου στο Facebook, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό του. Μάλιστα το FBI τον χαρακτήριζε “ένοπλο και επικίνδυνο” και προσέφερε αμοιβή ύψους σε όποιον παρείχε πληφορορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του. Στο βίντεο ο Στίβενς ισχυριζόταν ότι έχει ήδη σκοτώσει 13 ανθρώπους και “ψάχνει να σκοτώσει τον 14ο”.

Οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη Steve Stephens. Το FBI συγκεκριμένα προσέφερε 50.000 δολάρια σε οποιονδήποτε βοηθούσε στη σύλληψή του ανθρώπου που είχε μπει στον κατάλογο με τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Επρόκειτο για τον 37χρονο Αφροαμερικανός Στιβ Στίβενς που είχε διαφύγει τη σύλληψη και κυκλοφορούσε με ένα λευκό αυτοκίνητο Ford Fusion, ενώ έχει δηλώσει ότι προτίθεται να κάνει και άλλους φόνους.

«Έχω σκοτώσει 13 ανθρώπους και ψάχνω να σκοτώσω έναν 14ο την ώρα που μιλάω», δήλωνε στο βίντεο που ανήρτησε την Κυριακή στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ωστόσο η αστυνομία του Κλίβελαντ επεσήμανε ότι εκτός από τον ηλικιωμένο άνδρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο θύμα του Στίβενς. Οι φόνοι στους οποίους αναφέρθηκε «δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε.

Το χρονικό της δολοφονίας

Την Κυριακή στις 14:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) ο Στίβενς χτύπησε με το αυτοκίνητό του έναν ηλικιωμένο άνδρα που δεν γνώριζε, τον Ρόμπερτ Γκόγουιν, 74 ετών, την ώρα που περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο.

Το Facebook δημοσίευσε τη Δευτέρα το βράδυ ένα ακριβές χρονολόγιο των γεγονότων, στο οποίο διευκρινίζει ότι ο Στίβενς πρώτα ανήρτησε το βίντεο του φόνου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε την εφαρμογή Facebook Live επί πέντε λετπά για να αναλάβει την ευθύνη για την πράξη του.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσε ότι μπλόκαρε τον λογαριασμό του Στίβενς 23 λεπτά αφού ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του βίντεο, ενώ δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει νέες μεθόδους για να βελτιώσει τις διαδικασίες προειδοποίησης.

Σύμφωνα με τον Γουίλιαμς, το πρωί της Δευτέρας η αστυνομία “είχε άμεση τηλεφωνική επαφή” με τον Στίβενς και του ζήτησε να παραδοθεί, χωρίς επιτυχία. Μετά από σύντομη καταδίωξη τελικά με τις αρχές έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο Robert Godwin περπατούσε για το σπίτι του μετά από οικογενειακό γεύμα όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον 37χρονο που τον σκότωσε εν ψυχρώ. “Έζησε μια καλή ζωή. Είναι ένας άνθρωπος για να γίνει πρότυπο”, δήλωσε η Brenda Haymon, το μικρότερο από τα 10 παιδιά του Robert Godwin.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε