Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Νεκρός ο επικεφαλής των Ταλιμπάν στο Πακιστάν;

O επικεφαλής των ταλιμπάν του Πακιστάν Χακιμουλάχ Μεχσούντ. ΦΩΤΟ REUTERS
O επικεφαλής των ταλιμπάν του Πακιστάν Χακιμουλάχ Μεχσούντ. ΦΩΤΟ REUTERS

Αξιωματούχοι του Πακιστάν λένε ότι ενδέχεται να σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.  

Οι αξιωματούχοι της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών είπαν ότι είχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο επικεφαλής των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, Χακιμουλάχ Μεχσούντ πέθανε έπειτα από σοβαρό τραυματισμό μετά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον δύο οχημάτων που μετέφεραν αντάρτες στο Βόρειο Ουαζιριστάν.

Η κρατική τηλεόραση του Πακιστάν είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Χακιμουλάχ είχε σκοτωθεί και ταφεί.

Ωστόσο, οι ταλιμπάν του Πακιστάν διαψεύδουν τις πληροφορίες και ο εκπρόσωπος τύπου των ταλιμπάν, Αζαμ Ταρίκ είπε ότι “ο Χακιμουλάχ είναι σώος και αβλαβής, στόχος αυτών των φημών σχετικά με τον θάνατό του είναι να σπείρουν τη διχόνοια στις τάξεις των ταλιμπάν.

“Οσοι επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Χακιμουλάχ πρέπει να εμφανίσουν αποδείξεις. Εμείς αποδείξαμε ήδη ότι είναι ζωντανός και δώσαμε δύο ηχογραφημένα μηνύματά του στον Τύπο”, πρόσθεσε.

Οι φήμες για τον θάνατο του Χακιμουλάχ είχαν ξεκινήσει έπειτα από μία επιθεση με αμερικανικούς πυραύλους στην περιοχή των φυλών του Βόρειου Ουαζιριστάν στις 14 Ιανουαρίου. Ομως δύο ηχογραφημένα μηνύματα του Χακιμουλάχ που μεταδόθηκαν λίγες ημέρες αργότερα διέψευσαν τις φήμες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε