Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέκρωσαν” μεγάλα αεροδρόμια λόγω απεργιών

Νέκρωσαν” μεγάλα αεροδρόμια λόγω απεργιών

Σημαντικά προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού ασφαλείας στα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων ήταν την εβδομάδα αυτή τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και της Κολωνίας. Μόνο στο αεροδρόμιο της Κολωνίας δεν εκτελέστηκαν χθες 200 πτήσεις. Περισσότεροι από 20 χιλιάδες επιβάτες δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν χθες από το Αμβούργο. Σύμφωνα με στοιχεία των αεροδρομίων, τουλάχιστον 500 πτήσεις ακυρώθηκαν στα μέσα της εβδομάδας μέχρι την Παρασκευή. Το ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας που είναι επιφορτισμένο και με τον έλεγχο των επιβατών απεργεί διεκδικώντας αυξήσεις της τάξεως του 30%.

Οι εργοδότες είναι διατεθειμένοι να βελτιώσουν τις αποδοχές του προσωπικού ασφαλείας στα αεροδρόμια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας κατά 5% έως 9%. Στο Αμβούργο, οι 600 εργαζόμενοι στον τομέα της ασφάλειας διεκδικούν ωρομίσθιο της τάξεως των 14,50 ευρώ, ενώ οι εργοδότες προσφέρουν 12,75 ευρώ.

Το συνδικάτο Ver.di των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα αποφάσισε να συνεχίσει από την ερχόμενη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις. Τα αεροδρόμια θα λειτουργήσουν κανονικά το Σαββατοκύριακο. Και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Ver.di στο Αμβούργο Πέτερ Μπρέμε: «Αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους επιβάτες που βρίσκονται στο Αμβούργο να πετάξουν στους προορισμούς τους και έτσι δεν θα απεργήσουμε το Σαββατοκύριακο. Πέραν τούτου θέλουμε να δώσουμε χρόνο και στις δύο πλευρές να ξανασκεφτούν τις θέσεις τους προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνομιλίες».

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ασφάλεια των αεροδρομίων επέκρινε έντονα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Εργοδοτών Ντίτερ Χουντ, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνο και ουτοπικό» το αίτημα για αυξήσεις της τάξεως του 30% και μάλιστα όλα αυτά να γίνονται σε βάρος των επιβατών. Ο κ. Χουντ απέρριψε τους ισχυρισμούς του συνδικάτου που θέλουν το προσωπικό ασφαλείας να αμείβεται με μισθούς πείνας», υπενθυμίζοντας ότι το κατώτατο ωρομίσθιο έχει καθοριστεί στα 8,23 ευρώ. Από την πλευρά τους τα συνδικάτα ζητούν την κατανόηση των επιβατών.
«Οι καταναλωτές θέλουν πάντα το φθηνότερο. Να είναι όλα φθηνά και μετά απορούν όταν η ποιότητα των υπηρεσιών γίνεται χειρότερη», λέει ο εκπρόσωπος του Ver,di στο αεροδρόμιο της Κολωνίας Οζάι Ταρίμ.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε