Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκροταφείο γεμάτο ισχυρά εκρηκτικά!

Ισχυρά εκρηκτικά στρατιωτικού τύπου βρέθηκαν εγκαταλειμμένα σε νεκροταφείο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη

Πολύ ισχυρά εκρηκτικά που χρησιμοποιεί ο στρατός εντοπίστηκαν τα ξημερώματα σε ένα νεκροταφείο του Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.
 
Οκτώ πλάκες του πλαστικού εκρηκτικού C4 βρέθηκαν τυλιγμένες μέσα σε μια σακούλα σε ένα μικρό, απομονωμένο κοιμητήριο του Ιστ Βίλατζ, στα νοτιοανατολικά του Μανχάταν. Η μία από αυτές ήταν σπασμένη στα δύο. Ωστόσο, δεν εντοπίστηκε πουθενά πυροκροτητής.
 
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρέιμοντ Κέλι, είπε ότι το υλικό που βρέθηκε είναι “στρατιωτικού” τύπου και “πολύ ισχυρό”. Ισοδυναμεί με την ποσότητα των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις που έγιναν στο Λονδίνο το 2005.
 
“Σε κάποιο κτήριο θα είχαν προκαλέσει τεράστιες ζημιές”, είπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στον εξωτερικό χώρο του κοιμητηρίου. Διαβεβαίωσε όμως ότι χωρίς πυροκροτητή δεν συνιστούν κίνδυνο.
 
Είναι άγνωστο το πώς και πότε μεταφέρθηκαν τα εκρηκτικά στο κοιμητήριο. Ήδη όμως έχουν μεταφερθεί για ανάλυση σε ένα ειδικό κέντρο της αστυνομίας στο Μπρονξ. “Μπορεί να τα είχαν πάρει από κάποια στρατιωτική εγκατάσταση, πριν από πολλά χρόνια. Δεν γνωρίζουμε πότε. Φαίνεται ότι βρίσκονταν εκεί εδώ και αρκετό καιρό”, είπε ο Κέλι.
 
Ένας υπάλληλος του νεκροταφείου είχε δει για πρώτη φορά το σάκο το 2009, όμως δεν κατάλαβε τι ακριβώς περιείχε. Ένας εθελοντής που σκούπιζε το χώρο, την περασμένη Κυριακή, θεώρησε ύποπτο το πακέτο και ενημέρωσε τις αρχές.
 
Η αστυνομία ερευνά για να διαπιστώσει εάν τα εκρηκτικά έχουν κάποια σχέση με ένα παράξενο “μήνυμα” που φέρει την υπογραφή “Ιησούς Χριστός” και γράφτηκε με κιμωλία πάνω σε ένα περιπολικό, κοντά στο νεκροταφείο. “Ελπίζω ειλικρινά ότι κάποιος θα το βρει”, ανέφερε στο “μήνυμα” αυτό ο άγνωστος δράστης. Ο Κέλι είπε ότι οι αστυνομικοί θα ελέγξουν τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο χώρο για να δουν αν έχουν καταγράψει κάτι σχετικό.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε