Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο έγκλημα στο Χαλέπι: Σκότωσαν πέντε παιδιά – Σκληρές εικόνες [pic, vid]

Νέο έγκλημα στο Χαλέπι: Σκότωσαν πέντε παιδιά – Σκληρές εικόνες [pic, vid]

Πέντε παιδάκια είναι τα τελευταία θύματα του εμφυλίου στη Συρία. Αυτή τη φορά δεν ευθύνονται οι δυνάμεις του Άσαντ ούτε οι Ρώσοι σύμμαχοί τους. Αυτή τη φορά, η τυφλή βια προέρχεται από τους αντάρτες. Αλλά αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι πως πέθαναν παιδιά. Αυτό μόνο.

Όλα έγιναν στην ελεγχόμενη από κυβερνητικές δυνάμεις γειτονιά αλ Χαμαντανεγιάχ στο Χαλέπι. Ο όλμος που εκτόξευσαν οι αντάρτες έπεσε δίπλα σε μια στάση λεωφορείου, την ώρα που εκεί βρίσκονταν επτά παιδιά. Πέντε από αυτά, σκοτώθηκαν. Ήταν 08:00 το πρωί όταν έγινε η επίθεση. Τα παιδιά είχαν ξεκινήσει να πάνε σχολείο…

Δυο κοριτσάκια, η Λαμά και η Μαρία σκοτώθηκαν ακαριαία. Ήταν πιο κοντά στο σημείο όπου έπεσε ο όλμος των ανταρτών. Τα άλλα πέντε παιδιά και ένας ενήλικας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Ραζί. Εκεί, άλλα τρία παιδιά δεν άντεξαν και υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ένα 7χρονο αγόρι και ένα κοριτσάκι οκτώ ετών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί που μίλησαν στον ανταποκριτή του Russia Today Murad Gazdiev δεν δίστασαν να του πουν, σχεδόν ωμά, πως το αγόρι δεν πρόκειται να ζήσει.

Η 5 ετών Τασίμ γεννήθηκε αφού άρχισε ο πόλεμος στη Συρία. Δεν έχει ζήσει ούτε μια μέρα ειρήνης στη ζωή της. Μόνο τον πόλεμο ξέρει. Και σήμερα, ο πόλεμος έφτασε και σε εκείνη. Είναι ένα από τα παιδιά που χτυπήθηκαν στην επίσκεψη στη στάση λεωφορείου. Οι γονείς της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη. Πολύ βαριά. Αμέσως οι γιατροί την έβαλαν στο χειρουργείο. Τουλάχιστον η κατάστασή της είναι (για την ώρα) σταθερή.

Οι εικόνες μέσα από το νοσοκομείο στο Χαλέπι όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες της επίθεσης, συγκλονίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ GAZDIEV ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Πηγή: Russia Today

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε