Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο εργοστάσιο της Volkswagen ανοίγει στο Μεξικό

Η Volkswagen θα επενδύσει πάνω από μισό δις δολάρια για να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο στη χώρα.
 

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε Τετάρτη ότι θα επενδύσει 550 εκατ. δολάρια στο Μεξικό για να δημιουργήσει νέο εργοστάσιο ώστε να ενισχυθεί η θέση της στη βορειοαμερικάνικη αγορά.
 
Η ανακοίνωση, που έκανε η εταιρία από κοινού με τον πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν, ανέφερε ότι το εργοστάσιο θα παράγει μηχανές “επόμενης γενεάς” στην κεντρική πολιτεία Γκουαναχουάτο, και θα προμηθεύει το εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Πουέμπλα και ένα εργοστάσιο στο Τενεσί.
 
Η VW, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του αυτοκινήτου σε Ευρώπη, Κίνα και Βραζιλία, σκοπεύει να τριπλασιάσει τις πωλήσεις τις στις ΗΠΑ ως το 2018 σε ένα εκατομμύριο οχήματα το χρόνο κι ελπίζει να ξεπεράσει την Toyota ώστε να καταλάβει τη θέση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμια βάση,
 
Η Γερμανική εταιρία παρήγαγε 325.000 οχήματα στο Μεξικό το 2009 και θέλει να αυξήσει την παραγωγή της κατά 35% εφέτος έχοντας ήδη επεκτείνει το εργοστάσιο στην Πουέμπλα.
 
Ο Ότο Λίντνερ, επικεφαλής του παραρτήματος της Φολσβάγκεν στο Μεξικό, είπε ότι το νέο εργοστάσιο θα παράγει περίπου 330.000 μηχανές το χρόνο και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 700 θέσεις εργασίας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε