Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέο φονικό επεισόδιο στον πόλεμο των καρτέλ στο Μεξικό

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη που σημειώθηκε ανάμεσα σε άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και φερόμενους ως λαθρέμπορους ναρκωτικών στο Νουέβο Λαρέδο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην μάχη–ανάμεσά τους τρία παιδιά. Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται εννιά ύποπτοι, δύο άμαχοι κι ένας στρατιωτικός.

Νωρίτερα χθες Παρασκευή η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλδερόν ανακοίνωσε εκτιμήσεις κατά τις οποίες 7.048 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πλαίσιο του λεγόμενου “πολέμου των ναρκωτικών” εφέτος μέχρι στιγμής. Από τον Δεκέμβριο του 2006, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων εκτιμάται πως κυμαίνεται από σχεδόν 25.000 ως 27.000 νεκρούς.

Ο απολογισμός δημοσιοποιήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αρτούρο Τσάβες σε συνέντευξη Τύπου χθες, βάσει στοιχείων που συγκεντρώνει το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας. Ο αριθμός περιλαμβάνει θανάτους σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλα καρτέλ και σε συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας, είπε ο Τσάβες.

Ο Τσάβες υποστήριξε ότι η παρουσία ομοσπονδιακών στρατευμάτων σε όλη τη χώρα οδήγησε πολλές συμμορίες να διασπαστούν, να απολέσουν τον έλεγχο των περιοχών τους, ή να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές όπου αντιμετωπίζουν αντίσταση από τους τοπικούς κακοποιούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε