Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο κύμα κακοκαιρίας στις ΗΠΑ – 11 νεκροί ενώ πολιτείες είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

REUTERS
Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει από την Κυριακή το Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να έχουν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα.
Καλυμμένες από χιόνι είναι οι πολιτείες από τη Λουιζιάνα μέχρι τη Βόρεια Καρολίνα, ενώ το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να μεταφερθεί προς τα βόρεια και να πλήξει και τη Νέα Υόρκη.
 
Οι κυβερνήτες της Αλαμπάμα, της Λουιζιάνα, της Τζόρτζια και του Τενεσί έχουν κηρύξει τις πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Για άλλη μία ημέρα τα σχολεία παραμένουν κλειστά και οι κάτοικοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τους παγωμένους δρόμους και τις συχνές διακοπές ρεύματος.
 
Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να μην μετακινούνται, αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους.
 
«Είμαι οδηγός φορτηγού εδώ και 46 χρόνια. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί» δήλωσε στο Associated Press ο Βέρνον Κουκ, που παρέμεινε εγκλωβισμένος για 24 ώρες σε αυτοκινητόδρομο της Τζόρτζια.
 
Μετά το Νότο, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τις βόρειες πολιτείες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η Νέα Υόρκη θα βρεθεί αντιμέτωπη με την τρίτη χιονοθύελλα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

ΩΡΑ 11:30 π.μ (ώρα Ελλάδας) - Πυκνό χιόνι άρχισε ήδη να πέφτει στη Νέα Υόρκη. ΦΩΤΟ REUTERS

 
Ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, που δέχθηκε έντονη κριτική για το πώς χειρίστηκε την κατάσταση πριν δύο εβδομάδες, διαβεβαιώνει ότι αυτή τη φορά ο μηχανισμός θα λειτουργήσει καλύτερα.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε