Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο λουτρό αίματος στο Πακιστάν

Νέο λουτρό αίματος στο Πακιστάν

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι τρεις μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σε επίθεση αυτοκτονίας στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν. Μόλις χθες πάνω από 50 σκοτώθηκαν από επίθεση Ταλιμπάν – ως αντίποινα για τη θετική στάση του Πακιστάν απέναντι στις ΗΠΑ.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε στο Σαΐντου Σαρίφ, νότια συνοικία της Μινγκόρα, μεγαλύτερης πόλης στην κοιλάδα. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο καμικάζι προσπάθησε να εισέλθει σε κτίριο που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας και οι αστυνομικοί. Κάτοικοι της συνοικίας δήλωσαν πως η περιοχή αποκλείστηκε και τα καταστήματα και οι αγορές παραμένουν κλειστές. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε πως ο καμικάζι μετέφερε περίπου 15 κιλά εκρηκτικών.Ο ίδιος δήλωσε ότι “κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο βομβιστής ήταν πεζός” και προσπάθησε να εισέλθει σε κτίριο που χρησιμοποιεί η αστυνομία, αλλά τον σταμάτησε η φρουρά και αυτός πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί.

Σημειώνεται ότι η  Μινγκόρα, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή όπου ο στρατός και η αστυνομία του Πακιστάν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των λεγόμενων “Πακιστανών Ταλιμπάν” το 2009.

Η νέα επίθεση σημειώνεται την επομένη της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας με τουλάχιστον 51 νεκρούς –ανάμεσά τους οκτώ στρατιώτες– και 134 τραυματίες στη Λαχόρη. Την ευθύνη για την ενέργεια διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν.

Ήταν η έκτη βομβιστική επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα, γεγονός που ασκεί αφόρητη πίεση στην κυβέρνηση του προέδρου Άσιφ Αλί Ζαρντάρι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε