Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέο λουτρό αίματος στο Πακιστάν

Νέο λουτρό αίματος στο Πακιστάν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2010 | 07:34
Πρώτη δημοσίευση: 13.03.2010 | 07:34

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι τρεις μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σε επίθεση αυτοκτονίας στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν. Μόλις χθες πάνω από 50 σκοτώθηκαν από επίθεση Ταλιμπάν - ως αντίποινα για τη θετική στάση του Πακιστάν απέναντι στις ΗΠΑ.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε στο Σαΐντου Σαρίφ, νότια συνοικία της Μινγκόρα, μεγαλύτερης πόλης στην κοιλάδα. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο καμικάζι προσπάθησε να εισέλθει σε κτίριο που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας και οι αστυνομικοί. Κάτοικοι της συνοικίας δήλωσαν πως η περιοχή αποκλείστηκε και τα καταστήματα και οι αγορές παραμένουν κλειστές. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε πως ο καμικάζι μετέφερε περίπου 15 κιλά εκρηκτικών.Ο ίδιος δήλωσε ότι "κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο βομβιστής ήταν πεζός" και προσπάθησε να εισέλθει σε κτίριο που χρησιμοποιεί η αστυνομία, αλλά τον σταμάτησε η φρουρά και αυτός πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί.

Σημειώνεται ότι η  Μινγκόρα, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή όπου ο στρατός και η αστυνομία του Πακιστάν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των λεγόμενων "Πακιστανών Ταλιμπάν" το 2009.

Η νέα επίθεση σημειώνεται την επομένη της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας με τουλάχιστον 51 νεκρούς --ανάμεσά τους οκτώ στρατιώτες-- και 134 τραυματίες στη Λαχόρη. Την ευθύνη για την ενέργεια διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν.

Ήταν η έκτη βομβιστική επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα, γεγονός που ασκεί αφόρητη πίεση στην κυβέρνηση του προέδρου Άσιφ Αλί Ζαρντάρι.   Διαδώστε αυτό το άρθρο