Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέο μακελειό στη Συρία – 16 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Νέο μακελειό στη Συρία – 16 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 7 παιδιά ενώ άλλα 23 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη στην Κατάνα, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά..

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sana, “τρομοκράτες ανατίναξαν αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών”. Το καθεστώς αναφέρεται στους αντάρτες όταν κάνει λόγο για ένοπλους και χρηματοδοτούμενους από το εξωτερικό τρομοκράτες.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους επτά παιδιά και δύο γυναίκες, και ότι 20 τραυματίστηκαν, με ορισμένους να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι στόχος της επίθεσης ήταν κατοικίες των στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Η Κατάνα είναι μια φτωχή σουνιτική περιοχή στην οποία κατοικεί επίσης χριστιανική κοινότητα και τελεί υπό τον έλεγχο του στρατού.

Συνολικά χθες 149 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια, εκ των οποίων 65 πολίτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που καταμετρά τουλάχιστον 42.000 νεκρούς από την έναρξη της σύγκρουσης το Μάρτιο του 2011.

Σήμερα μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα προάστια της Δαμασκού, ενώ στρατιώτες και αντάρτες συγκρούστηκαν σε αρκετές περιοχές που βρίσκονται στα όρια του δρόμου που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Παρατηρητήριο κάνει λόγο για αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα, περιοχή με γεωργικές καλλιέργειες που συνορεύει με τη Δαμασκό όπου οι αντάρτες έχουν ορμητήριά τους.

Η περιφέρεια της Δαμασκού βρίσκεται στο εξής στο επίκεντρο των μαχών. Οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν μια ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων γύρω από την πρωτεύουσα, για να είναι σε θέση να διαπραγματευτούν μια έξοδο από τη σύγκρουση, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.

Στην κεντρική Συρία, εκρήξεις ακούστηκαν ενώ φωτιά ξέσπασε σε ένα τμήμα αγωγού φυσικού αερίου στην οδική αρτηρία που συνδέει τη Χομς με την Παλμύρα, ανατολικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ:αντικαθεστωτικοί βάζουν παιδιά να σκοτώνουν!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε