Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέο μακελειό στο Αφγανιστάν

Νέο μακελειό στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 12 νεκροί από δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην Κανταχάρ. Ανάμεσά τους και παιδιά.

Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας συγκλόνισαν την πόλη Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, εκ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί και τέσσερα παιδιά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 28.

Στη δεύτερη επίθεση ο καμικάζι, που κυκλοφορούσε με ένα είδος τρίκυκλου, ανατινάχθηκε στο κέντρο της πόλης, όπως είπε ο στρατηγός Άμπντούλ Ραζίκ, ο επικεφαλής των αστυνομικών αρχών της επαρχίας Κανταχάρ. Από την ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε εκραγεί μια βόμβα μικρής ισχύος, χωρίς να προκαλέσει θύματα. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν για να ελέγξουν τις ζημιές, ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στο τρίκυκλο.

Νωρίς το μεσημέρι, από την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις ανήλικοι και ένας αστυνομικός. Ο δράστης, που κυκλοφορούσε με μοτοποδήλατο, ανατινάχτηκε κοντά σε ένα πολυσύχναστο παζάρι της πόλης. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την πρώτη επίθεση, μέχρι στιγμής όμως για την δεύτερη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κανέναν.

Η Κανταχάρ, η μεγαλύτερη πόλη του νότιου Αφγανιστάν, ήταν η πρωτεύουσα του καθεστώτος των Ταλιμπάν (1996-2001) οι οποίοι, μετά την εκδίωξή τους από τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες. Κυριότερος στόχος τους είναι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες αναμένεται να αναλάβουν πλήρως τον τομέα της ασφάλειας της χώρας μέχρι το τέλος του 2014, οπότε το ΝΑΤΟ σκοπεύει να αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από τη χώρα.

Διαβάστε

“Λουτρό αίματος” στο Αφγανιστάν – Νεκρός και βουλευτής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε