Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέο μακελειό στο Πακιστάν με 25 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο βορειοδυτικό Πακιστάν. ‘Αλλα 6 άτομα σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.

Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε έξω απο ένα τέμενος σε μία αγορά στην πόλη Παρατσινάρ, κεντρική πόλη της περιοχής Κουράμ, μετά την προσευχή της Παρασκευής, στην τελευταία επίθεση σουνιτών ανταρτών εναντίον σιιτών.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 25 ανθρώπων, ενώ ακόμη 28 έχουν τραυματιστεί”, δήλωσε ένας αξιωματούχος της γειτονικής περιοχής Κόχατ.

Ο Φαζάλ Σαΐντ, ηγέτης μίας ομάδας που έχει αποσχιστεί από τους πακιστανούς Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

“Βάλαμε στο στόχαστρό μας την σιιτική κοινότητα στην Παρατσινάρ διότι έχει εμπλακεί σε δραστηριότητες εναντίον μας”, δήλωσε ο Σαΐντ μέσω τηλεφώνου στο Ρόιτερς.

“Επίσης προειδοποιούμε την διοίκηση της Παρατσινάρ να σταματήσει να παίρνει το μέρος της σιιτικής κοινότητας σε όλες μας τις διαφορές”, πρόσθεσε.

Μετά την επίθεση οργισμένα πλήθη σιιτών βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

“Ήμουν εκεί. Είδα έξι νεκρούς και πολλούς ακόμη τραυματίες. Οι άνθρωποι ήταν οργισμένοι και προσπάθησαν να πυρπολήσουν κάποια κτίρια”, πρόσθεσε ο Τζάμπερ Χαν, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τους θανάτους αυτούς.

Οι δυνάμεις ασφαλείας πάντως επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Παρατσινάρ για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις. Η περιοχή Κουράμ είναι η μοναδική στη μεθόριο με το Αφγανιστάν όπου ζει μεγάλη κοινότητα σιιτών και συχνά σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις με τους σουνίτες.

Ο Σαΐντ ήταν μέλος της οργάνωσης Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (Κίνημα Ταλιμπάν του Πακιστάν-TTP), αλλά έφυγε από την οργάνωση έπειτα από διαφωνίες που είχε με τη διοίκησή της.

Διαβάστε

Έβαλαν βόμβα μέσα σε τηλεόραση!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε