Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέο «μήνυμα» Ερντογάν προς Ισραήλ: «Υποχρέωση η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους»

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πόλεμος δηλώσεων και εντυπώσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ συνεχίζεται από την Αίγυπτο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Ερντογάν.

«Η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, με το μήνυμα να απευθύνεται στο Ισραήλ, με το οποίο η Άγκυρα βρίσκεται στα… χαρακώματα.

Η Αίγυπτος είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Τούρκου πρωθυπουργού στη βόρεια Αφρική, η οποία αποσκοπεί στην παγίωση της τουρκικής επιρροής στην περιοχή μετά την “Αραβική Άνοιξη”.

Ο Ερντογάν σημείωσε επίσης από το βήμα του Αραβικού Συνδέσμου ότι τα “νόμιμα” αιτήματα των λαών “δεν μπορούν να καταστέλλονται με τη βία” και καταδίκασε τις πολιτικές του Ισραήλ.

“Οι νόμιμες διεκδικήσεις του λαού δεν μπορούν να καταστέλλονται με τη βία”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι “η ελευθερία, η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να συνιστούν ένα σύνθημα ενότητας για το μέλλον των λαών μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λάδι στην φωτιά ρίχνει ο Ερντογάν

Ποια όπλα της Τουρκίας καταστρέφει με μία κίνηση το Ισραήλ – Ελέγχει λογισμικό!

Ερντογάν: αιτία πολέμου η επέμβαση στο “Μαβί Μαρμαρά”

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν – Στέλνει τα τουρκικά πολεμικά στη Γάζα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε