Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νέο μήνυμα Καντάφι προς ΝΑΤΟ: «Υποχωρήστε πριν έρθει την καταστροφή»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τηλεφωνικό μήνυμα προς χιλιάδες υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στην Πράσινη πλατεία της Τρίπολης απηύθυνε ο Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Λίβυος ηγέτης δεσμεύτηκε να παραμείνει στην εξουσία και προειδοποίησε το NATO να σταματήσει την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον των δυνάμεών του, απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει μια «μεγάλη καταστροφή».

«Σας συμβουλεύουμε να υποχωρήσετε πριν αντιμετωπίσετε μια μεγάλη καταστροφή», είπε ο Καντάφι στο πλήθος των υποστηρικτών του, που ανέμιζαν πράσινες σημαίες και κρατούσαν αφίσες που απεικονίζουν το Λίβυο ηγέτη, οι στρατιώτες του οποίου μάχονται εναντίον των εξεγερμένων που υποστηρίζει το NATO κι επιδιώκουν την ανατροπή του.

«Σας συμβουλεύω να προσγειώσετε τα αεροπλάνα σας. . . και να συζητήσετε με το λιβυκό λαό», είπε ο Καντάφι καταδικάζοντας την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του την Δευτέρα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης.

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, τους κάλεσε “να μαζέψουν τα όπλα” που ρίχνει η Γαλλία με αλεξίπτωτα και προορίζονται για τους εξεγερμένους.

Στο μεταξύ στην πόλη Μπεν Γκερντάν, στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας, εκατοντάδες υποστηρικτές του Καντάφι και των εξεγερμένων συγκρούστηκαν με σφοδρότητα και παρενέβη ο τυνησιακός στρατός για να καταστείλει τα επεισόδια, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί αν και ορισμένοι από τους περίπου 300 ανθρώπους που πήραν μέρος στα επεισόδια έφεραν επιθετικά και κυνηγετικά τουφέκια, είπε ο μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απορρίπτει η Λιβύη τα εντάλματα σύλληψης για Καντάφι και το γιο του

Ένταλμα σύλληψης κατά του Μουαμάρ Καντάφι|

«Ο Καντάφι δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής στην Τρίπολη»

 

Νέες απειλές Καντάφι: “Τα σπίτια σας θα είναι νόμιμοι στόχοι”

Λιβύη προς ΝΑΤΟ: «Σκοτώνετε άμαχους» – Καταγγελίες για 700 νεκρούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε