Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέο μήνυμα-απειλή κατά των ΗΠΑ από τον Μπιν Λάντεν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος διεθνώς ανέλαβε με ηχογραφημένο μήνυμα την αποτυχημένη επίθεση του Νιγηριανού σε αμερικανικό αεροσκάφος.

Η κασέτα που φέρεται να ακούγεται η φωνή του Οσάμα Μπιν Λάντεν δόθηκε στο Al Jazeera, που την μετέδωσε το πρωί της Κυριακής και πιστεύεται ότι ηχογραφήθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο τρομοκράτης που καταζητείται εδώ και σχεδόν μία δεκαετία ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά αμερικανικού αεροσκάφους στις 25 Δεκεμβρίου από τον νεαρό Νιγηριανό που κρατείται από τις αμερικανικές αρχές.

Στη συνέχεια ο Λάντεν προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις αν δεν βρεθεί λύση στην κρίση στην Παλαιστίνη και αν συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ.

“Η Αμερική δεν θα ονειρευτεί καν να ζήσει ειρηνικά αν δεν την ζήσουμε πρώτα στην Παλαιστίνη. Είναι άδικο εσείς να απολαμβάνετε μία ασφαλή ζωή την ώρα που τα αδέρφια μας στη Γάζα υποφέρουν. Γι’ αυτό με το θέλημα του Θεού, οι επιθέσεις μας εναντίον σας θα συνεχιστούν όσο θα συνεχίζετε να υποστηρίζετε το Ισραήλ. Αν ήταν δυνατόν να μεταφέρουμε τα μηνύματα μας σε εσάς με τα λόγια δεν θα χρειαζόταν να τα μεταφέρουμε με αεροπλάνα” λέει μεταξύ άλλων.

 Πάντως, ο κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ντέιβιντ Άξελροντ, δήλωσε στο CNN ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του ηχογραφημένου μηνύματος του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε