Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέο ναυάγιο στον Ινδικό ωκεανό – Διασώθηκαν 123 μετανάστες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πλοίο που μετέφερε περισσότεροι από 120 μετανάστες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων.

Είναι το δεύτερο ναυτικό δυστύχημα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, όταν σκάφος με περίπου 200 λαθρομετανάστες βυθίστηκε στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90 άνθρωποι.

Τα συνεργεία διάσωσης περισυνέλεξαν 123 μετανάστες, ανακοίνωσε η ίδια η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ. Είπε επίσης ότι στο πλοίο βρίσκονταν 123 ως 133 μετανάστες. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 150 επιβάτες.

Το νέο αυτό ναυτικό δυστύχημα σημειώνεται λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο πλοίου με περίπου 200 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, περίπου στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Η φωτογραφία του πλοίου πριν βυθιστεί, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η AMSA δείχνει ένα σκάφος φτιαγμένο από ξύλο γεμάτο ανθρώπους.

Τα πρόσφατα επεισόδια έχουν προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Αυστραλία για τη μεταναστευτική πολιτική και την ασφάλεια των συνόρων.

Τα νερά ανάμεσα στην Ινδονησία και το Νησί των Χριστουγέννων είναι μια συνηθισμένη, αλλά επικίνδυνη πορεία για τους μετανάστες που σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία. Μέσα στην χρονιά αυτή, τουλάχιστον 50 πλοία που μετέφεραν 4.000 μετανάστες εντοπίστηκαν από τις αυστραλιανές αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε