Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Ερίκ Βερτ

ΦΩΤΟ REUTERS

Η αποκάλυψη πως είχε καταθέσει ψευδή δήλωση εισοδήματος για να πάρει δάνειο, φέρνει τον Γάλλο υπουργό Εργασίας ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λίγο καιρό μετά το σκάνδαλο Μπετανκούρ.

Ο Βερτ, κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου της L’ Oreal, βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο του Τύπου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mediapart, ο Γάλλος υπουργός συμπλήρωσε μία ψευδή δήλωση εισοδημάτων προκειμένου να λάβει δάνειο από τη γαλλική τράπεζα Credit Agricole για την προεκλογική του εκστρατεία για την δημαρχία του Σαντιγί, περιοχή στα βόρεια του Παρισιού της οποίας είναι δήμαρχος από το 2005.

Το περιβάλλον του έκανε λόγο για «παράλογη» πληροφορία, ενώ και η γαλλική τράπεζα από την μεριά της διέψευσε επισήμως όλες τις εικασίες ή τις ερμηνείες που μπορεί να βγουν από ένα έγγραφο που δεν έχει κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα. Η τράπεζα άλλωστε δεν αποκλείει να καταφύγει στη δικαιοσύνη για παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου.

Στις αρχές του 2008 ο Βερτ πήρε δάνειο 6.500 ευρώ για οκτώ μήνες από την Credit Agricole για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας. Στην αίτηση του δανείου ανέφερε ότι τα μηνιαία έσοδά του είναι 3.000 ευρώ, την ώρα που λαμβάνει περίπου 14.000 ευρώ το μήνα μεικτά ως υπουργός και περίπου 2.400 ευρώ ως δήμαρχος, αναφέρει η Mediapart, επικαλούμενη το έγγραφο της τράπεζας.

Το περιβάλλον του Βερτ διαβεβαίωσε ότι το δάνειο ήταν σύμφωνο με τους κανονικούς όρους, όπως όλα τα δάνεια για προεκλογικές εκστρατείες, υπογραμμίζοντας επίσης ότι αποπληρώθηκε με κανονικούς όρους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε