Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέο σκάνδαλο με «πρωταγωνιστή» τον «καβαλιέρε»

ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο βίλες και ένα οικόπεδο στην Αντίγκουα της Καραϊβικής που έχουν αγοραστεί από off shore εταιρίες ανήκουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πρόκειται για το νέο σκάνδαλο που απασχολεί την Ιταλία.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μέσω έρευνας της εκπομπής Report, που προβάλλεται από το Rai Tre. Η Αντίγκουα θεωρείται «φορολογικός παράδεισος» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα ακίνητα οικοδομήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού της Αντίγκουα, Μράιαν Λέστερ Μπερντ, προσωπικού φίλου του Μπερλουσκόνι.

Η αξία της συνολικής επένδυσης αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο βίλες βρίσκονται σε έκταση που καλύπτει έναν ολόκληρο λόφο και εκτός από πλούσια βλάστηση, πλαισιώνονται και από τέσσερις πισίνες.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, Μιλένα Γκαλμπανέλι, κάλεσε τον «καβαλιέρε», να δώσει, προσωπικά, όποιες απαντήσεις θεωρεί αναγκαίες. Ο δικηγόρος του Ιταλού πρωθυπουργού, βουλευτής Νικόλο Γκεντίνι, πριν ακόμη μεταδοθεί η εκπομπή, δήλωσε ότι «όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, ο πρωθυπουργός αγόρασε νόμιμα μια έκταση στην Αντίγκουα, πληρώνοντάς την με κανονικό τραπεζικό έμβασμα».

Ο Γκεντίνι έκρινε «πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο μετάδοσης μιας εκπομπής που δεν σέβεται το δικαίωμα ίσης πρόσβασης στα μέσα ενημέρωσης». Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η κεντροαριστερά έκρινε την προληπτική παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι ως «μια σοβαρότατη και καταδικαστέα προσπάθεια εκφοβισμού, μια νέα επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε