Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέο σοκ στη Γερμανία! 26 γυναίκες κατήγγειλαν πως δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις

Νέο σοκ στη Γερμανία! 26 γυναίκες κατήγγειλαν πως δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις

Είκοσι έξι γυναίκες, που παρακολουθούσαν ένα φεστιβάλ μουσικής στο Ντάρμστατ (δυτική Γερμανία) κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία που προσήγαγε και στη συνέχεια άφησε ελεύθερους τρεις Πακιστανούς.

Η αστυνομία του Ντάρμστατ διευκρίνισε ότι προς το παρόν έχουν κατατεθεί συνολικά 14 μηνύσεις. Σήμερα το πρωί, ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 18 θύματα.

Στις μηνύσεις «επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες, οι άνδρες (που διέπραξαν αυτές τις πράξεις) προέρχονται από τη Νότια Ασία» σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας με το οποίο γνωστοποιήθηκε η σύλληψη τριών Πακιστανών. Λίγο αργότερα, οι αρχές ανακοίνωσαν την αποφυλάκισή τους, χωρίς να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η υπόθεση αυτή επανέφερε στο προσκήνιο τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, οι οποίος αποδόθηκαν από την αστυνομία σε μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική. Τα γεγονότα αυτά είχαν προκαλέσει σοκ στους Γερμανούς μεσούσης της προσφυγική κρίσης.

Εκατοντάδες γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης και κλοπών στον περίβολο του καθεδρικού ναού της Κολονίας και οι τοπικές αρχές δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις για την ολιγωρία που επέδειξαν.

Στο Ντάρμστατ, τα θύματα περιέγραψαν ένα παρόμοιο σενάριο κι αφηγήθηκαν ότι τους περικύκλωσαν άνδρες οι οποίοι άρχισαν να τις θωπεύουν. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι ερευνά προκειμένου να εξακριβώσει εάν οι δράστες στόχευαν επίσης να τις ληστεύσουν.

Όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, περίπου 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο φεστιβάλ μουσικής του Ντάρμστατ το οποίο διεξήχθη το διάστημα από την 26η ως και την 29η Μαΐου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε