Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στις ΗΠΑ: 12 ετών το νεαρότερο θύμα! Δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα λέει η αστυνομια

Φωτό Facebook
Φωτό Facebook

– Για μία ακόμη φορά οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από περιστατικό πυροβολισμών
– Για τουλάχιστον δύο νεκρούς κάνουν λόγο οι πρώτες αναφορές – Το ένα θύμα μόλις 14 ετών!
– Η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις υπόπτους
– Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στο club οι περισσότεροι θαμώνες ήταν έφηβοι!
– Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τη διοργάνωση του πάρτυ
– Συγκλονιστικές μαρτυρίες από ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ τουλάχιστον 17 έχουν δεχθεί πυροβολισμούς, στο νέο περιστατικό ένοπλης βίας που συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όλα αυτά μόλις μία ημέρα μετά το αιματηρό περιστατικό σε μπαρ στο Οχάιο, όπου επίσης ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Λίγες ώρες μετά το νέο μακελειό στις ΗΠΑ, το νυχτερινό κέντρο όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό. “Λυπούμαστε βαθύτατα για όλους. Προσπαθήσαμε να δώσουμε στους εφήβους ένα ασφαλές μέρος για να περάσουν καλά. Ηλικίες 12-17. Υπήρχε ένοπλη ασφάλεια μέσα και έξω από τον χώρο. Ενώ έκλεινε το νυχτερινό κέντρο και οι γονείς έπαιρναν τα παιδιά τους έγιναν όλα. Δεν υπήρχε τίποτα παραπάνω που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει. Δεν ήταν τα παιδιά στο πάρτι που έκαναν την αιματηρή επίθεση”.

Ένας από τους επιζώντες έκανε ζωντανή μετάδοση μέτα από το νοσοκομείο

Μία γυναίκα μιλά στους δημοσιογράφους περιγράφοντας πως η κόρη της βρέθηκε μια “ανάσα” από το θάνατο, αφού βρισκόταν στο συγκεκριμένο κλαμπ την ώρα των πυροβολισμών.

Η ίδια ευχαριστεί το Θεό που η κόρη της είναι ακόμη ζωντανή, λέγοντας πως είναι γελοίο που τα παιδιά της ηλικίας της ζουν αυτές τις καταστάσεις επειδή κάποια εγκληματικά στοιχεία απλά θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο

 

 

Χάος!

Το νέο περιστατικό συνέβη σε club στην περιοχή Fort Myers, της δυτικής Φλόριντα και στο συγκεκριμένο μαγαζί είχε διοργανωθεί σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μία βραδιά για εφήβους, με τις πρώτες αναφορές να λένε πως βρίσκοντανμ στο σημείο ακόμη και παιδιά 13 ετών.

Το νυχτερινό κλαμπ ονομάζεται Club Blu και το αιματηρό συμβάν έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες (σ.σ. τοπική ώρα) σύμφωνα με τον Jim Mulligan, ανώτατο αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως 17 άνθρωποι έχουν δεχθεί πυροβολισμούς, χωρίς να διευκρινίζει αν και πόσοι από αυτούς συμπεριλαμβάνονται στους δύο νεκρούς.

Η τελευταία εξέλιξη είναι πως δυστυχώς ένα παιδί μόλις δώδεκα ετών είναι ένας από τους δύο νεκρούς.

 

Στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον 20 περιπολικά της αστυνομίας, ενώ αυτό που έχει προκύψει εδώ και λίγη ώρα είναι πως οι αστυνομικές αρχές έχουν συλάβει τρεις υπόπτους.

 

 

 

Η αφίσα του πάρτυ

Ήδη στο διαδίκτυο “κυκλοφορεί” η αφίσα για το συγκεκριμένο πάρτυ, με τα συμπεράσματα που βγαίνουν για τη διοργάνση να είναι ενδεικτικά της κατάστασης.

Το event ονομαζόταν “Swimsuit Glow Party”, με τους διοργανωτές να καλούν τους θαμώνες να προσέλθουν με τα μαγιό τους, ωστόσο πουθενά δεν αναφέρεται πως είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο, κάτι που σε χώρες του εξωτερικού και στις περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες αποτελεί κανόνα.

Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να είχαν μπει στο club ακόμη και πολύ μικρά σε ηλικία παιδιά, κάτι που έχουμε ήδη αναφέρει, αφού ήδη έγινε γνωστό πως ένα 12χρονο παιδί έχασε τη ζωή του.

Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της… περιβολής. Στην αφίσα αναφέρεται πως η είσοδος κοστίζει 10 δολάρια πριν τις 10:30 και 15 δολάρια μετά από αυτή την ώρα. Ωστόσο υπάρχει και το… δέλεαρ της εισόδου με μόνο 5 δολάρια υπό μία προϋπόθεση: Να φορούν οι επισκέπτες μαγιό…

Δείτε την

 

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν το περιστατικό ως “τρελοκομείο”. Ένας άνδρας δήλωσε πως άκουσε τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς, λέγοντας πως ακούστηκε σαν να πυροβολούσαν πολλά όπλα.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι τεράστια, με τον εκπρόσωπο Τύπου να αναφέρει πως υπάρχουν και τραυματίες των οποίων η κατάσταση της υγείας κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα

“Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια” επισήμανε η αστυνομία της πόλης σε δελτίο τύπου που εξέδωσε. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο νέοι που έχασαν την ζωή τους είναι ηλικίας 14 και 18 ετών.

Με πληροφορίες από rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε