Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Νέο σχέδιο Ομπάμα για την μείωση του ελλείμματος

REUTERS
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δημοσιοποιήσει σήμερα ένα σχέδιο που προβλέπει την μείωση του ελλείμματος κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια.
Το μισό περίπου από το ποσό αυτό να υπολογίζει πως θα προέλθει από την υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεων στη χώρα.
 
Στις δηλώσεις που αναμένεται να κάνει από το Λευκό Οίκο στις 10:30 το πρωί τοπική ώρα (17:30, ώρα Ελλάδας) ο Ομπάμα αναμένεται ακόμα να επιδιώξει να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του στο Δημοκρατικό Κόμμα δεσμευόμενος να προστατεύσει τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους φτωχότερους και τους ηλικιωμένους από μεγάλες περικοπές.
 
«Ο πρόεδρος θα καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει οποιοδήποτε σχέδιο που ζητά τα πάντα από ορισμένους Αμερικανούς και τίποτε από άλλους», είπε ένας αξιωματούχος ο οποίος έχει δει το σχέδιο του Ομπάμα.
 
«Θα πει ότι θα ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο αφαιρεί μια δεκάρα από το πρόγραμμα Medicare στο οποίο βασίζονται οι ηλικιωμένοι χωρίς να ζητά από τους πλουσιότερους Αμερικανούς και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις να πληρώσουν αυτό που δίκαια τους αναλογεί», πρόσθεσε.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε