Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέο video ντοκουμέντο: «Γυρίστε στις καμπίνες σας» έλεγαν στους επιβάτες λίγο πριν τη βύθιση του Costa Concordia!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το πλοίο έχει αρχίσει να βάζει νερά, οι επιβάτες αναστατωμένοι βγαίνουν στους διαδρόμους και μια γυναίκα, μέλος του πληρώματος τους καθησυχάζει, λέγοντας πως το πρόβλημα ηλεκτροδότησης θα αποκατασταθεί άμεσα!

Ακόμη μια απόδειξη του εγκλήματος που έγινε στην υπόθεση του ναυαγίου του Costa Concordia. Το συγκλονιστικό video, όχι για την εικόνα αλλά για την ουσία του, μεταδόθηκε την Πέμπτη από την ιστοσελίδα Rainews24. Την ώρα που το πλοίο βυθίζεται, την ώρα που ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, το πλήρωμα όχι μόνο δεν κάνει κάτι, αλλά ζητά από τον κόσμο ή να γυρίσει την καμπίνα του ή να κάνει μια… χαλαρωτική βόλτα στο σαλόνι!

«Σας παρακαλούμε να επιστρέψετε στις καμπίνες σας ή να κάνετε μία βόλτα στο σαλόνι, εάν θέλετε. Θα αποκατασταθεί ένα πρόβλημα στο ηλεκτρικό κύκλωμα. Όλα θα πάνε καλά. Εάν θέλετε να παραμείνετε στις θέσεις σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά θα σας παρακαλούσα να επιστρέψετε στις καμπίνες σας, όπου θα είστε καθιστοί και ήρεμοι» ακούγεται να λέει η γυναίκα. Και όπως τόνισε, αυτό ήταν ένα μήνυμα από τον πλοίαρχο.

Όσοι την άκουσαν και σκέφτηκαν πως για να γίνεται ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, μάλλον πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες ίσως να είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους. Γιατί υπήρχαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στις καμπίνες τους, αφού οι ηλεκτρονικές κλειδαριές που υπάρχουν στις καμπίνες «κόλλησαν» και οι επιβάτες δε μπορούσαν να βγουν για να διαφύγουν!

Ακολούθησε πανικός. Ένα ακόμη video δείχνει τις τελευταίες στιγμές, τον πανικό, τον τρόμο. Ουρλιαχτά ακούγονται παντού, κόσμος ψάχνει εναγωνίως μια σωσίβια λέμβο για να διασωθεί.

Τη στιγμή της πρόσκρουσης, πολλοί από τους επιβάτες επικοινώνησαν με τους δικούς τους. Κι εκείνοι, με τη σειρά τους, κάλεσαν το λιμεναρχείο. Κι όταν οι αρχές κάλεσαν το Costa Concordia για να μάθουν τι συμβαίνει, η απάντηση ήταν ξανά καθησυχαστική.

Αξιωματικός του Λιμενικού ρωτά μέλος του πληρώματος τι κατάσταση επικρατεί στο πλοίο, αφού επιβάτες ανέφεραν μεγάλο ταρακούνημα και τους δόθηκε εντολή να φορέσουν τα σωσίβιά τους. «Έχουμε μπλακ άουτ και ελέγχουμε την κατάσταση στο πλοίο» είναι η απάντηση που παίρνει. Κάνεις δεν ξέρει ακόμη ποιος έχει απαντήσει στην ερώτηση του λιμενικού.

«Χρειάζεστε βοήθεια ή θα μείνετε στην περιοχή του Τζίλιο προς στιγμή», ρωτά ο αξιωματικός. Για να πάρει κι άλλη καθησυχαστική απάντηση: «Παραμένουμε στην περιοχή για να ελέγξουμε το μπλακ άουτ». Καμία αναφορά σε πρόσκρουση, καμία αναφορά σε εισροή υδάτων. Σα να μη συμβαίνει τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικές προσωπικές ιστορίες από το ναυάγιο Concordia

‘Ελληνας ο δεύτερος κυβερνήτης του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου

“Έχετε το πολύ 24 ώρες για να βρείτε επιζώντες” – Ξαναμπαίνουν στο κουφάρι του Costa Concordia οι δύτες

«Καπετάνιε, μην τα παρατάς!» – Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που στηρίζουν τον Σκετίνο

Ο ήρωας της ναυτικής τραγωδίας στην Ιταλία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε