Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέο βίντεο του Ανουάρ αλ-Αουλάκι

Eνα νέο βίντεο του ριζοσπάστη ιμάμη Ανουάρ αλ-Αουλάκι που καταζητείται από τις ΗΠΑ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα οπαδών του Τζιχάντ, αλ- Σουμούκ.

Ο Αουλάκι που έχει καταφύγει και κρύβεται σε μια από τις ζώνες των φυλών στην Υεμένη, βρίσκεται στον αμερικανικό κατάλογο των καταζητούμενων λόγω των σχέσεων που διατηρεί με την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα.

Στο δεύτερο βίντεο που είχε αναρτηθεί σε ισλαμιστική ιστοσελίδα τον Μάιο ο ιμάμης καλούσε τους μουσουλμάνους αμερικανούς στρατιώτες “να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Νιντάλ Χασάν ο οποίος σκότωσε ξένους στρατιώτες που πήγαιναν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ”.

Ο ιμάμης είναι γνωστός για τις στενές σχέσεις και συνενοήσεις του με τον αμερικανό ταγματάρχη Νιντάλ Χασάν που έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία 13 ατόμων το Νοέμβριο του 2009 στη βάση Φορτ Χουντ στο Τέξας, αλλά και για την συμμετοχή του στην αποτυχημένη απόπειρα που διέπραξε ο Νιγηριανός Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμ σε αμερικανικό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Ντιτρόιτ -Αμστερνταμ την ημέρα των Χριστουγέννων το 2009.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε