Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο χτύπημα στην Ιαπωνία – Πλημμύρες σαρώνουν τα πάντα

Ενας νεκρός, πέντε αγνοούμενοι και 300.000 εκτοπισμένοι απο τις πλημμύρες που πλήττουν τις επαρχίες Νιγκάτα και Φουκουσίμα.

Ενας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και περίπου 300.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του εξαιτίας των πλημμύρων που πλήττουν τις επαρχίες Νιγκάτα και Φουκουσίμα στην Ιαπωνία και ήδη έχουν κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην κορεατική χερσόνησο.

Η σορός του πρώτου θύματος στην Ιαπωνία, ενός άνδρα 67 ετών, βρέθηκε στην πόλη Τοκαμάσι στην επαρχία Νιγκάτα.

Τέσσερις ακόμη άνθρωποι αγνοούνται στην ίδια επαρχία, ανάμεσά τους μία ηλικιωμένη γυναίκα 93 ετών που παρασύρθηκε από τα νερά ενός ποταμού και ένας άνδρας 25 ετών το αυτοκίνητο που οποίου φαίνεται ότι έπεσε σε ένα ποτάμι.

Εξάλλου ακόμη ένας άνδρας 63 ετών αγνοείται στην επαρχία Φουκουσίμα, όπου περισσότεροι από 40 άνθρωποι διασώθηκαν αφού πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους και σε ένα λεωφορείο όπου είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας των νερών και των κατολισθήσεων.

Οι τοπικές αρχές της Νιγκάτα και της Φουκουσίμα, η οποία έχει πληγεί από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, συνέστησαν στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή μετά την ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας ότι αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

296.000 άνθρωποι κλήθηκαν σήμερα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις δύο επαρχίες, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Εξάλλου σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, η πόλη Καράιτε της επαρχίας Νιγκάτα έχει βυθιστεί εντελώς κάτω από τα νερά.

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν στην αρχή της εβδομάδας τη Νότια Κορέα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 59 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και χιλιάδες να μείνουν άστεγοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε