Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέο χτύπημα της μοίρας για τον Νέλσον Μαντέλα

Ο Νέλσον Μαντέλα σε μια φωτογραφία με την δισέγγονη του Ζενανί. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Νέλσον Μαντέλα σε μια φωτογραφία με την δισέγγονη του Ζενανί. ΦΩΤΟ REUTERS
Λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης του Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική και ο Νέλσον Μαντέλα δέχεται ακόμη ένα χτύπημα της μοίρας.

 

Η 13χρονη δισέγγονη του Νέλσον Μαντέλα σκοτώθηκε σε τροχαίο μετά από συναυλία για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής.
 
“Η Ζενάνι Μαντέλα, 13 ετών, επέστρεφε με αυτοκίνητο από συναυλία για την έναρξη του Μουντιάλ στο στάδιο Ορλάντο του Γιοχάνεσμπουργκ όταν συνέβη του δυστύχημα. Κανείς άλλος δεν έπαθε τίποτε”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Μαντέλα.
 
“Η Ζενάνι, γιόρτασε τα 13 της χρόνια στις 9 Ιουνίου, ήταν η μεγαλύτερη από τα παιδιά του Ζολέκα Σικαμέλα και ένα από τα εννιά δισέγγονα του Νέλσον Μαντέλα”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

 Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μεθυσμένος, ανακοίνωσε η αστυνομία.  “Ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και επειδή οδηγούσε σε κατάσταση μέθης”, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρχιφύλακας Γκοβιντσάμι Μαριεμούτου.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο οδηγός δεν έχει τραυματιστεί και το απόγευμα θα προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ για να του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες. 

Σύμφωνα με το Ιδρυμα Μαντέλα, ο οδηγός είναι μέλος της οικογένειας του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου. 
Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα τρίτο πρόσωπο, “μια γυναίκα μέλος της οικογένειας Μαντέλα, αλλά όχι η μητέρα του παιδιού”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας πρόκειται για την πρώην σύζυγου το Νέλσον Μαντέλα, Γουίνι.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε