Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέο-ναζί βοήθησε τους Παλαιστίνιους εξτρεμιστές στο μακελειό του Μονάχου

Νέο-ναζί βοήθησε τους Παλαιστίνιους εξτρεμιστές στο μακελειό του Μονάχου

Αποκαλύψεις για το πως οργανώθηκε η επίθεση των μελών της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» στους κοιτώνες των Ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 φέρνει στο φως το Spiegel.

Όλα βρίσκονται σε απόρρητα έγγραφα (2.000 σελίδες) που βγήκαν στο φως 40 χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση που έβαψε με το αίμα 11 Ισραηλινών αθλητών τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου και αφού το ζήτησε το Spiegel!

Ο Αμπού Νταουντ, ο άνθρωπος που θεωρήθηκε «εγκέφαλος» της επίθεσης, γνώρισε τον νεοναζιστή Βίλι Πολ στο Ντόρτμουντ. Η τοπική αστυνομία το ήξερε. Και ενημέρωσε τις μυστικές υπηρεσίες. Αλλά εκείνες δεν έκαναν τίποτα.

Ο Πολ, που σήμερα είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων τα οποία υπογράφει με άλλο όνομα, είπε στο Spiegel (δέχτηκε να μιλήσει υπό τον όρο να μην φωτογραφηθεί) πως έκανε τον… σοφέρ στον Νταούντ, ο οποίος ταξίδεψε σχεδόν σε όλη τη Γερμανία για να συναντηθεί με διάφορους Παλαιστίνιους. Μόνο που ο 68χρονος Πολ υποστηρίζει ότι δεν ήξερε τι σχεδίαζε ο επιβάτης του αυτοκινήτου του.
Είπε επίσης στο περιοδικό πως «άθελά του» βοήθησε τον Νταούντ να αποκτήσει πλαστά έγγραφα και διαβατήρια.

Σύμφωνα όμως με τα απόρρητα έγγραφα, αργότερα ο Πολ καυχήθηκε σε εργαζόμενό του για τις επαφές που είχε με την εξτρεμιστική πτέρυγα της PLO. Και οι σχέσεις τους, δεν σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με τα έγγραφα, αργότερα η ηγεσία της οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης λέγεται πως ζήτησε από τον Πολ να φέρει εις πέρας επιθέσεις εκδίκησης για το θάνατο πέντε μαχητών της από την αστυνομία.

Αλλά πριν γίνει οποιαδήποτε επίθεση, ο Πολ κι ένας άλλος νεοναζί, ο Βόλφγκανγκ Αμπραμόβσκι, συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 1972. Τους «κάρφωσε» άλλο μέλος της οργάνωσης Εθνική Σοσιαλιστική Ομάδα για τη Μεγάλη Γερμανία. Τους κατηγόρησε ότι προετοίμαζαν να απελευθερώσουν σύντροφό τους από τη φυλακή.

Στο σπίτι όπου συνελήφθησαν ανήκε σε άνδρα των SS. Εκεί βρέθηκαν καλάσνικοφ, αυτόματα, πυρομαχικά, πιστόλια, ρεβόλβερ και έξι χειροβομβίδες. Όλα παρόμοια με τα όπλα που χρησιμοποίησε ο «Μαύρος Σεπτέμβρης» για την επίθεση στο Ολυμπιακό Χωριό του Μονάχου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε