Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νεοναζιστική και αντι-ναζιστική διαδήλωση διασταυρώθηκαν και… τα επεισόδια δεν άργησαν

Νεοναζιστική και αντι-ναζιστική διαδήλωση διασταυρώθηκαν και… τα επεισόδια δεν άργησαν

Περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους του Αμβούργου, όπου όμως έγινε παράλληλα και μια διαδήλωση περίπου χιλίων νεοναζιστών, με αποτέλεσμα να προκληθούν συγκρούσεις.

Οι διοργανωτές της ογκώδους διαδήλωσης, η οποία ξεκίνησε στην πλατεία του δημαρχείου, δήλωσαν ότι η ονομασία της είναι :”το Αμβούργο δείχνει τα αληθινά χρώματά του”, σύνθημα που επαναλάμβαναν ρυθμικά κατά την πορεία τους.

Αντίθετα, οι νεοναζιστές αποκάλεσαν τη δική τους κινητοποίηση “η ημέρα του γερμανικού μέλλοντος”.

Στο ανατολικό προάστιο Βάντσμπεκ, όπου οι δύο πορείες συνέκλιναν, έγιναν τα επεισόδια με την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία επιχείρησε να αδρανοποιήσει περικυκλώνοντάς τους 700 αντι-διαδηλωτές, που σκόπευαν με ένα πρόχειρο οδόφραγμα να σταματήσουν την πορεία των νεοναζιστών.

Τέσσερα οδοφράγματα όμως έστησαν και οι νεοναζιστές, στην οδό ‘Ειλμπέκερ.

Ο δήμαρχος της πόλης, ‘Ολαφ Σολτζ, πήρε μέρος στην αντι-διαδήλωση και χειροκροτούμενος είπε ότι “το Αμβούργο είναι υπερήφανο για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, είμαστε όλοι ενωμένοι”.

Στην αντι-διαδήλωση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι πολλών κομμάτων, συνδικάτων, κοινωνικών οργανώσεων, της εκκλησίας θέλοντας, όπως τόνισαν, να στείλουν το “καθαρό” μήνυμα ότι, στο Αμβούργο, “η αδιαλλαξία είναι αδιανόητη”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε