Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέος φόβος οι… κροκόδειλοι και τα φίδια στην Αυστραλία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν τους έφτανε που έχασαν τις περιουσίες τους από τις βιβλικές πλημμύρες, τώρα οι κάτοικοι του Ροκχάμπτον της Αυστραλίας τίθενται αντιμέτωποι με… φίδια και κροκόδειλους!

Η πόλη έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας των πλημμυρών και οι αρχές καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να απομακρύνουν τους πολίτες από τα σπίτια τους, προειδοποιώντας για την εμφάνιση κροκοδείλων και φιδιών. Οι υπηρεσίες αρωγής φοβούνται ότι η στάθμη των νερών θα παραμείνει υψηλή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, φορέων ασθενειών.
Παλεύουν με τα νερά οι κάτοικοι - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι αρχές συστήνουν επαγρύπνηση καθώς ερπετά εκδιώχθηκαν από το φυσικό τους περιβάλλον. Μάλιστα, λέγεται πως εξαιτίας αυτού, τα φίδια μπορεί να είναι πολύ νευρικά αυτή την περίοδο. Πρόβλημα είναι και το γεγονός πως οι κροκόδειλοι δύσκολα μπορούν να γίνουν ορατοί ανάμεσα στα συντρίμμια που μεταφέρονται από τα ρεύματα.
Και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με κανό ή βάρκες! - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι κάτοικοι έχουν οχυρώσει τα σπίτια και τα καταστήματά τους με σάκους άμμου για να προστατευθούν από τα νερά του ποταμού Φιτζρόι, που διασχίζει την πόλη και η στάθμη των οποίων έφθασε τα 9,2 μέτρα και αναμένεται να φθάσει τα 9,4 μέτρα τις δύο επόμενες ημέρες.

Το Ροκχάμπτον, με πληθυσμό 75.000 κατοίκων, βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων βορείως του Μπρισμπέιν. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της αγροτικής και πλούσιας σε ορυχεία περιοχής, η οποία πλήττεται εδώ και πολλές ημέρες από πλημμύρες, οι οποίες χαρακτηρίζονται “βιβλικές” από τις αρχές.
Η εικόνα για το ύψος των υδάτων «μιλάει» από μόνη της - ΦΩΤΟ REUTERS
Το αεροδρόμιο, οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι περισσότεροι οδικοί άξονες που οδηγούν στο Ροκχάμπτον είναι κλειστοί, ωστόσο, αντίθετα με την ανακοίνωση των αρχών, ένας δρόμος παραμένει ανοικτός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε