Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέος πρωθυπουργός στο Νεπάλ μετά απο 7 μήνες ακυβερνησίας

Νέος πρωθυπουργός στο Νεπάλ μετά απο 7 μήνες ακυβερνησίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2011 | 18:57
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2011 | 18:46

Τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα της χώρας βάζει η εκλογή του μετριοπαθούς προέδρου του Ενωμένου Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κόμματος του Νεπάλ, Τζαλανάτ Χανάλ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Σουμπάς Τσάντρα Νεμβάνγκ, μετά τη λήξη της ψηφοφορίας στο Σώμα, ο Χανάλ έλαβε 368 ψήφους σε σύνολο 598. "Επομένως τον ανακηρύσσω νικητή των εκλογών και νέο πρωθυπουργό", κατέληξε.

Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μαντάβ Κουμάρ Νεπάλ, στις 30 Ιουνίου 2010, υπό την πίερση του αντιπολιτευόμενου μαοϊστικού κόμματος, οι ηγέτες των κυριότερων κομμάτων δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

Στις προηγούμενες 16 ψηφοφορίες που έγιναν στο κοινοβούλιο πριν από τη σημερινή, κανένας από τους τρεις υποψήφιους πρωθυπουργούς δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει την πλειοψηφία. Ωστόσο, η Βουλή άλλαξε τους κανονισμούς της και με βάση τους καινούριους απαγορεύτηκε στους βουλευτές να απουσιάζουν κατά την ψηφοφορία για την εκλογή πρωθυπουργού.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook